Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, Roberto Mancini ile vedalaşmaları için, “Sürpriz olmadı” yorumunu yaptı.

Aysal, İtalyan hoca ile önceki gün gerçekleştirdikleri görüşmenin medyaya farklı yansıdığını belirterek, “Dikkat ettiyseniz biz resmi açıklama yapmamıştık. Ancak işin aslı biz dün (salı) yaptığımız görüşmede yollarımızı düzgün bir şekilde ayırdık. Kararlarımızı gözden geçirmek için bir gece beklemek istedik. Bugün de (dün) kararımızı açıkladık. Mancini çok düzgün ve çok değer verdiğim bir futbol adamı” diye konuştu.

‘90 milyonu aşamayız’

Ayrılık kararının gerekçelerini de sıralayan Ünal Aysal şunları söyledi:
“Ayrılığımızın sebebi Manci’nin, Şampiyonlar Ligi’nde başarı arzulaması. Geçtiğimiz sezon buna hazırlık için geçti asıl hedef bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde başarıydı. Mancini elimizdeki kadronun Avrupa için yeterli olmadığını ve üç mevki için en az 3 yabancı oyuncu transfer edilmesi gerektiğini aktardı. Fakat TFF’nin yabancı kontanjanı, elimizdeki yabancı sayısı ve UEFA’dan aldığımız uyarı yeni yüksek bütçeli yabancı transferi yapmamıza imkan tanımıyor. Ayrıca kadromuzda çok sayıda yabancı var. Takımın bütçesi toplam 90 milyon euro ve onun üzerine çıkmamız mümkün değil. Bunu Mancini ile konuştuk. Kendisi de bu şartlarda devam etmekten yana olmadı.”
Başkan Ünal Aysal, Roberto Mancini ve ekibine sezon sonuna kadar hak ettikleri ücretler ve primler haricinde bir ödeme yapmayacaklarını sözlerine ekledi.