Aysal, eski yönetici Özgür Savaş Özüdoğru, üyelerden Yasin Çakmak ve Selim Kibarer ile bir araya geldi.

SEÇİM ZAMANI KONUŞACAĞIM

Ünal Aysal, Beyaz TV'ye başkanlık için yaptığı açıklamada "Galatasaray'ımızın şu an için başkanı var, yönetimi var. İnşallah seçim zamanı gelince konuşacağım." dedi.

Ayrıca sarı-kırmızılıların eski başkanı "Spor dünyasında her gün, her şey değişir. Sportif neticelere göre değerlendirme yapmayalım. Galatasaray güçlü bir kurum, Galatasaray'a güvenelim." diye konuştu.

Barcelona maçıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Ünal Aysal "Başarılar diliyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

ÜNAL AYSAL KİMDİR?

Ünal Aysal, 2 Haziran 1941 tarihinde İstanbul’da doğdu. İstanbul Çapa İlkokulu’ndan 1952 yılında mezun oldu. Galatasaray Lisesi'ni 1960 yılında bitirdi. Lise yıllarında 6 yıl kürek sporu yaptı. İstanbul Hukuk Fakültesi’nde öğrenim gördü. Bu dönemde para kazanmak için çeşitli işler yaptı. İki yıl okuduktan sonra İsviçre’nin Neuchatel (Nöşatel) Üniversitesi’ne geçti.

Yüksek öğrenimini Neuchatel Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden muadelet diplomasını aldı. Eğitiminin ardından 1968-1970 yılları arasında askerliğini asteğmen olarak Erzurum Gezköy’de yaptı.

1970-1972 arasında Koç Holding bünyesindeki Ram Dış Ticaret şirketinde ihracat koordinatörü olarak çalıştı. 1973 yılı başında Brüksel'deki bir firmanın ticaret müdürü olarak görev aldı.

1974'de ''Unite International'' şirketini kurdu. İlk 10 yıllık dönemde demir çelik ve sanayi mamulleri satışı ile petrol swap işlemleri yaptı. 1984 yılından sonra petrol ve elektrik üretimi için santral inşa etme işine girdi. 1998 yılında yeniden ülkesine döndü. Türkiye ve İran'da elektrik santralleri kurdu.

Ünal Aysal, Forbes 2011 listesine göre Türkiye’nin en zengin 100 kişisi arasında 775 milyon dolarlık servetiyle 51. sırada yer almıştır.

Aysal, turizm sektörüyle de ilgilendi. Antalya Kemer'de, biri 450 odalı Kiriş World Hotel, diğeri 370 odalı Hotel Ma Biche gibi 5 yıldızlı oteller kurdu. Ayrıca İstanbul Boğazda Les Ottomans butik otelin de sahibidir.

Fransızca ve İngilizce bilen Ünal Aysal, Unit Grubu'nda bulunan 23 şirketin yönetim kurulu başkanı olarak emrinde 1000’den fazla kişi çalışmaktadır.

(Beyaz TV)