Türk Telekom Arena'da Kasımpaşa karşısında alınan 4-0'lık çarpıcı yenilginin ardından Galatasaray camiasında teknik direktör Roberto Mancini'nin geleceği iyiden iyiye tartışılmaya başlandı. Sezonun başında Fatih Terim ile yolların ayrılmasından sonra göreve getirilen İtalyan çalıştırıcının takımı istenen ritme bir türlü sokamaması, kadro istikrarını yakalayamaması ve yapılan transferlerde isabet tutturamaması kulislerde en çok konuşulan konular arasında. Peki Galatasaray, eleştiri oklarının hedefi olmaktan bir türlü kurtulamayan Mancini ile yeni sezonda da devam edecekmi? Herkesin cevabını merak ettiği bu soruyu ve daha fazlasını Galatasaray'ın en yetkili ağzı olan Başkan Ünal Aysal'a yönelttik.

Sarı-Kırmızılıların patronu keskin ifadeler kullanmaktan kaçınsa da geleceğe dair çok önemli ipuçları vermekten de geri kalmadı...

*Mancini'nin Türkiye'ye ayak uyduramadığı yönündeki yorumlara ne diyeceksiniz?

Mancini'nin Türkiye'ye ayak uydurmadığı iddialarına inanmıyorum. Bu iddialar dedikodudan başka bir şey değil.

*Ne olursa olsun her şeye rağmen gelecek sezonda Mancini ile devam etmeyi düşünüyormusunuz?

Sene sonu neticelerini görmeden hiçbir yönetim bir plan yapmaz. Bizim için 4 lig, 1 kupa olmak üzere 5 tane önemli daha maçımız var

*Mancini için "9 milyon euro tazminatı almak için için kendini kovdurmaya çalışıyor" gibi bir iddia uzun süredir dolaşıyor. Bu konuda sizin fikriniz nedir?

Ben Mancini'nin kendisi kovdurmak için sürekli kadro ile oynadığını kesinlikle düşünmüyorum. Açık söylemek gerekirse bunlar uydurma haberler.

*Sezonun geride kalan kısmına baktığınızda yönetimsel açıdan "Şunu iyi yaptık" ya da "Şu istediğimiz gibi olmadı" diyebilir misiniz?

Bu soruya cevap vermek için henüz erken. Galatasaray takımının veya yönetiminin bu sezon neyi iyi yapıp yapamadığını ancak 3 hafta sonra söyleyebilirim.

Sözleşmesi 2016’ya kadar

Galatasaray, ligin 7. haftasında oynanan Akhisar Belediyespor deplasmanı öncesi göreve getirdiği Roberto Mancini ile 3 yıllık mukavele imzalamıştı. Anlaşma gereği ilk sezonu tam bir yıl olarak kabul edilen İtalyan çalıştırıcı 2016 yılında serbest kalacak.

Galatasaray, Mancini döneminde ilk kez bir lig maçında kalesinde 4 gol gördü. Sarı-Kırmızılılar Devler Ligi’nde Real Madrid’e deplasmanda 4-1 yenilmişti.

Galatasaray 4-0 kaybettiği Kasımpaşa’nın kalesina 1 tane isabetli şut çekebildi. Böylece Arena’da en farklı lig yenilgisi Mancini döneminde gelmiş oldu.

(Bugün)