“1 YIL önce Drogba’yı da transfer edememiştim. Belki seneye de Robben’i alabiliriz.”

G.SARAY Başkanı Ünal Aysal yeni yönetimini açıkladı, transfer ile de çarpıcı bilgiler verdi. Aysal, GSTV’nin canlı yanınında Robben ve diğer transferlerle ilgili şunları söyledi:
“ROBBEN için hiçbir temasımız olmadı. Taraftarımızı üzmek istemem ama fiyatı bizim bu sene transfere ayırdığmız bütçenin tamamının üstünde. Onu biz karşılayamayız. Ben bir sene önce Drogba’yı da alamamıştım ama sonra kısmet oldu aldım. Belki seneye de Robben’i alabiliriz” şeklinde görüşlerini aktardı.

‘EKSİĞİMİZİ GİDERDİK’
İKİ sezon önce yepyeni bir takım kurduk, geride kalan sezon ise takımı daha iyi çalıştırmak için ek güçler ekledik. Bu yaz transfer sürecini takımı mükemmel hale getirmek için kullanacağız. Stoper eksiğimiz vardı ve Chedjou’yla bu tamamlandı. Bence Avrupa’nın en iyisini aldık. İnşallah bizi mahcup etmez. Hocamızın yine bir sol bek ihtiyacı var. Ayrıca Melo’nun gidip gitmeyeceği de henüz netleşmedi. Kararı bugünlerde verilecek. 
TRANSFERLERİN tamamlanmasıyla ilgili geçen sene tarih verdim ve 15 gün gecikince dünya başıma yıkıldı. O yüzden şimdi tarih vermiyorum. Ama kamp dönemine yetiştirmeye çalışacağız.

‘EN KÖTÜ MELO VAR’
ALPER Potuk iyi bir oyuncuydu. Bizim için esas önemi, bir yabancı kontenjanını serbest bırakmaktı. Orayı doldurabilecek bir oyuncuydu. Şimdi orada bir boşluğumuz var. Almak istedik fakat mümkün olmadı. Bir kıza 10 kişi talip olur, onunla 1 kişi evlenir. Fazla büyütmemek lazım. Rekabeti fazla zorlamak doğru değil. En kötü ihtimalle Melo ile dolduracağız. Melo ondan çok daha kaliteli ve iyi bir oyuncu. Sadece yabancı olması dezavantajdı. Oturup hakkımızı başka bir mevkide kullanacağız.”

 

‘Terim’e Ferguson modeli’
“Hocayı göndermek aklımdan bile geçmedi. Arzum ileride başka görevler de alması.”

“FATİH Terim’le aramızda sorun olduğu şeklinde kamuoyuna yansıyan iddialar dezenformasyon. Mersin maçında hocamıza yönelik ağır tahrik vardı. Reaksiyonunu da o tuzağa düşmesi olarak gördüm ve ‘Keşke buna düşmeseydi’ dedim.
Yoksa görevinden alma yönünde kafamdan dahi bir şey geçmedi. 7 maç kalmış, şampiyonuğa oynuyoruz ve puan fark sadece 4’tü. Mantıklı biri olarak, bu dönemi hocasız bitirebilir miyiz? 
Ferguson’un Kalebet nasıl bir sözleşme yaptığını bilmiyorum. Bilsem ben de Terim’le yapardım. Gönlümden geçen bu. Arzum ileride G.Saray’da başka görevler alması.”

‘Yönetici de oyuncu gibi değişebilir’
“2 yıl önce yönetim ok iyi bir ekiple yola çıktık. Ancak aceleyle kurulmuş bir ekipti. Bazı fikir ayrılıkları tabii ki oldu. Kulüplerde futbolcular nasıl değişirse, yöneticiler de değişebilir. Yeni bir güçle yolumuza devam etmemiz gerekiyor.”

‘Arda sadece G.Saray’a döner’
BURAK ve Muslera için resmi teklif yok. Gitmek istediklerini söylerlerse, giderler. Arda’da da olduğu gibi, önünü açarız. Ayrıca Arda yeniden takıma dönebilir de ama şu anda onun da öncelikleri var. Dönerse de G.Sara’ya döner, başka yere dönemez.”

‘Yönetimi gençleştirdik’
“YÖNETİM listesini hazırlarken, tüm camianın doğru temsil edilmesine dikkat ettik. Yenilikçiyiz ama geleneklerimizi feda etmeyiz. Dünya değişiyor, G.Saray da değişmeli. ‘Biraz gençleşelim’ dedik. G.Saray’ın ilerde başkanı olabilecek kalitedeki arkadaşlarımıza bu tecrübeyi yaşatmak istedik.”

‘Görev süremiz 3 yıl’
“YENİ yönetimin görev süresi 3 yıl olacak. Aksi görüşler gerçeği yansıtmıyor. Herkes bir şeyden emin olsun. Benim başkanlığımda bu sürenin bir önemi yok. Mutlu olunmadığı taktirde 1 yıl da olmayabilir.  Ben işareti alırsam, memnun kalınmazsa ve taraftarımız seçim isterse, bunu yaparız. Bu isteklerin karşısında duramayız. Koltuk meraklısı olmadığmız için kalkmıyoruz da demeyiz.”

‘Dürüst görevi istemedi’
“YÖNETİM kurulu olarak seçime gitme kararı almamızın ardından ben istifamı verdim ve Ali Dürüst’le konuştum. Kendisi benim çok eski arkadaşım, dostum. ‘Bu kadar tecrüben var, başkan olma zamanın geldiği söyleniyor. Bu şansı kullanmak ister misin? Senin dinlenmendense benim dinlenmem daha doğru olur. Ben sana destek vereyim’ dedim.
ÖNERİMİ kabul etmedi ve bu mesuliyeti taşımak istemediğini söyledi. Benim ekibimde olmasını istedim, şu an bunu da düşünmediğini aktardı. Bunun üzerine de kendi hazırlığımı yaptım. Beklentim; genç, dinamik, kulübe yeni ufuklar açabilecek, getirdiğimiz noktadan daha ileriye taşıyabilecek bir grubun liste yapmasıydı ve adaylık için müracat etmesiydi ama böyle olmadı.”