Fanatik gazetesi yazarı Mehmet Demirkol, Galatasaray'ın Başakşehir ile 1-1 berabere kaldığı maçı değerlendirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un köşe yazısı:

"İki takım da o kadar iyi kontrataklar kurdular ki 2 takımın da bu kadar kontrollü oynamalarına kızamıyorsunuz. Belli ki çekiniyorlar. Başakşehir ligin geri kalanını uyutarak zirveye tutunmak istiyor. Mert’in ligdeki çoğu stoper ve orta sahadan daha iyi ayakları var. An itibarıyla 16 maçta sadece 7 gol yemiş olmasından daha önemli olan bu. Savunmasını ligde hiçbir kalecinin yapamadığı kadar rahatlatıyor. İlk yarıda kontrolü topu da çok almayarak alana doğru yayılarak yaptılar. Sanki Adebayor’un dışarıda kalması da bundan. Hemen orta sahaya gelip takımı akına kaldırmak peşinde. Ama Abdullah Avcı öyle değil. Rakibi uyutmak istiyor. İlk yarıda yüzde 49’da kalan topa hakimiyetin ikinci yarıda yüzde 65’lere çıkışı bu kontrol deliliğinden. Her an kontrol istiyor. Galatasaray da buna uydu. ‘Bir kontra gelirse ne âlâ’ dedi.

Gecenin sorusu

Artık tek bir soru var. Bir santrfor gelecek mi? Bunu iki takım için de sorabiliriz.

Maçın starı

İrfan ilk yarıda iyiydi. Ama özellikle üzerinde durulması gereken Feghouli. Dün 90 dakikalık değildi. Ancak Galatasaray’ın hücum adına yaptığı tüm olumlu girişimlerde o var.

Maçın olayı

Galatasaray 8 puan gerideyken ikinci yarıda Selçuk da oyuna girmişken oyunu alamıyor. Halbuki ilk yarıda topa daha fazla sahipken bunu yapmışsanız ikinci yarı ihtiyaç varken yapabilirsiniz. Başakşehir istediği gibi oynadı.

Kısa mesaj

Terim belli ki devre arasını bekliyor. 8 puan kapanır diyor. Riskten kaçınması bundan."