Süper Lig'in 12 Haziran'da başlama kararına "Stattan stata koşup her riske girip maç mı anlatacağım? Tabii ki hayır" diyerek, beIN Sports'taki görevinden istifa eden spiker Ercan Taner, Sözcü Gazetesi'ndeki köşesinde 'Meydan okumak' başlıklı yazısında, "2 ay bekledik bu anı, biz futbol âşıkları... Almanya birçok konuda öncüdür, dünyamızda... Futbolu başlatmak için çok çalıştılar, sistem oluşturdular. Onların rehberliği bizim lig için de çok önemli ama asıl önemli olan, bu işin devamlılığı.. Umarım salgın günlerinde futbola dur demez, bu görünmeyen düşman" diye yazdı.

Ercan Taner, Borussia Dortmund'un Schalke 04'ü 4-0 kazandığı maça ilişkin olarak da, "Bu maç Almanya'nın koronaye meydan okumasıydı. Dortmund'un farkı gitmesi dışında Bundesliga, futbola büyük moral verdi..." ifadelerini kullandı.

ERCAN TANER KİMDİR?

Kendi has anlatımı ile futbol izleycisinin gönlünde taht kuran Ercan Taner, 1964 yılında Ankara'da doğdu. Eski futbol antrenörü Ziya Taner'in oğlu olan Ercan Taner, TRT'nin açtığı spikerlik sınavlarını kazandıktan sonra 18 yaşında spikerliğe başladı.

Uzun yıllar Lig Tv ve Show TV kanallarında görev alan Ercan Taner, 2008 yılında Doğuş Medya Grubu'nun NTV kanalına geçerek yeni bir başlangıç yapmış ve buradan da NTV Spor'a geçiş yapmıştır. NTV Spor'un kapanmasının ardından yeniden NTV'ye dönen Taner, 6 Ağustos 2018'de kanaldan ayrılmıştı.

NTV Spor ile yollarını ayıran Ercan Taner, bir kez daha Süper Lig'in yayıncı kuruluşu olan Bein Media Group'a 2018/2019 sezonu ile geri dönmüştü. Süper Lig'de beIN Sports'ta ilk anlattığı karşılaşma Ankaragücü – Galatasaray maçıydı.

Taner buradaki görebinden de Ocak 2019'da istifa ettiğini açıklamıştı ancak daha sonra görevine geri dönmüştü. Ercan Taner, koronavirüs nedeniyle lige ara verilirken salgının devam etmesi sonucu TFF'nin Haziran ayı için aldığı karara tepki gösterdi ve 9 Mayıs 2020 tarihinde görevinden ayrıldığını açıkladı.

GsGazete.com