Galatasaraylı ünlü spor yazarı Serhat Ulueren, iyi savunmanın önemine dikkat çekerken, şampiyonlukla ilgili bir iddiada bulundu.

İşte Serhat Ulueren'in dikkat çeken değerlendirmeleri...

''Temel kural nedir; maç kazanmak istiyorsan öncelikle çok iyi defans yapacaksın. Golü zaten birileri atar. NBA’de seyirciler ne diye tezahürat yapar; “defense...”

Savunması iyi olan takımlar en azından kolay kaybetmezler.

Muslera-Mariano-Maicon-Serdar-Nagatomo beşlisi çok iyi oynadılar ve Trabzonspor maçın tamamında sadece Yusuf ile net pozisyona girdi. O pozisyonda da Mariano, Yusuf’u bozdu, Muslera harika uzandı ve gole izin vermedi. Uzatma dakikalarında yenilen golde de Feghouli faul yaptıktan sonra topun başından uzaklaştı ve Kucka yılın değil, son yılların en harika golünü attı. Bu golde hata aramak saçmalık olur. Kucka hissetti ve vurdu. Muslera dahil kimsenin suçu yoktu.

Defans iyi oynarsa -ki dün çok iyi oynadılar- Gomis, Feghouli, Rodrigues’ten biri devreye girip fişi çekiyor. İlk gol tam derslik. Mariano, Abdülkadir’den kaptı, hızlı oynayıp Feghouli’yi gördü, o da golü attı. Sonrasında da Okay gibi milli takımımıza uzun süre hizmet etmesi beklenen 24 yaşındaki oyuncunun hatasını Gomis affetmedi ve G.Saray haftayı kolay bir galibiyetle bitirdi. Skor 2-1 olabilir ama en az 3-4 olmalıydı. Rodrigues şutlar ve paslar arasında kafa karışıklığı yaşadığı için dünü boş geçti. 

CEYLANI KAPTI!

Gomis enteresan adam. Görüntüsü ağır, göz altları şişkin, yorgun, bıkkın gibi duruyor ama sırtı kaleye dönük çok etkili ve olmadık işler yapabiliyor. Attığı golde kokuyu aldı, hissetti ve aslanın bir ceylanı kapması gibi harekete geçip golünü attı. Gomis gibi adamlar kötü, çok kötü de oynasa oyunda tutulmalı anlaşılan. Belhanda yine etkili değildi ve Sinan Gümüş oyuna erken alınmalıydı.

Galatasaray evinde asla yenilmez. Başakşehir’i yener, Beşiktaş’a kaybetmez. Deplasmanda Gençler’i yener, Akhisar’da zorlanır ve büyük ihtimalle de ligi şampiyon bitirir. Çünkü şampiyon adaylarından en fazla şampiyonluğu isteyen uzak ara G.Saray...''