Afrika Uluslar Kupası elemelerinde Fildişi Sahili ile Kamerun arasında oynanan karşılaşmanın uzatma dakikalarında iki takım da rakip kaleye gitmedi.

D Grubu'nda oynanan maç öncesi lider Kamerun'un 13, Fildişi Sahili'nin ise 9 puanı bulunuyordu. Üçüncü sıradaki Demokratik Kongo'nun ise 6 puanı vardı. Maçın berabere sonuçlanması halinde, 2 takım da Ekvatoral Gine'de düzenlenecek Afrika Kupası'nda oynamaya hak kazanacaktı. Karşılaşmanın son dakikalarına berabere girilince, oyuncular riske girmek istemedi.

Fildişi Sahili teknik direktörü Herve Renard, 90+1. dakikada soyunma odasının yolunu tutarken, oyuncular da uzatma dakikalarında süreyi, topu kendi aralarında paslaşarak geçirdi. Kamerunlu oyuncular da rakip yarı sahada topa baskı yapmadı.

Karşılaşmanın 0-0 berabere bitmesiyle hem Fildişi Sahili, hem de Kamerun, 2015 Afrika Uluslar Kupası'nda mücadele etmeye hak kazandı. Takımımızda forma giyen Chedjou da devre arasında düzenlenecek bu turnuvaya ülkesi Kamerun ile katılacak. 

Hatırlanacağı üzere Aziz Yıldırım şike davasında mahkemede Galatasaray-Strum Graz Şampiyonlar Ligi maçındaki benzer paslaşmayı örnek göstererek şike yapıldığını iddia etmişti.