Teknik direktör Mustafa Denizli'nin talebi sonrasında sağ bek transferi için Paris Saint Germain'in Hollandalı yıldızı Gregory van der Wiel'e talip olan Galatasaray, 27 yaşındaki oyuncunun durumunu öğrendi. Wiel, el yaktı...

Yıldız futbolcunun menajeri Mino Raiola ile görüşen Galatasaray yönetimi, Paris Saint Germain'de formasını Serge Aurier'e kaptıran futbolcuya talip olduğunu bildirdi.

Fransız temsilcisinden yıllık net 4 milyon euro alan Gregory van der Wiel, 5 milyon euroluk yeni bir teklif durumunda bitecek olan sözleşmesini yenileyeceğini iletmişti. PSG'li yetkililerin 2.5 milyon euro önermesi üzerine görüşmeler tıkanmıştı.

ASLAN'DAN WIEL İÇİN 'YOKLAMA'

Bu durum üzerine atak yapan Galatasaray, oyuncuya sarı-kırmızılı formayı giydirmek isterken; yüksek maliyetin transferin önüne set çektiği öğrenildi. Galatasaray'da transfer heyeti bu görüşmenin ardından rotasını Ajax'tan Van der Rhijn'e kırdı.

Wesley Sneijder'e maç başı ücreti hariç 4.5 milyon euro ödeyen sarı-kırmızılılar, Hollandalı oyuncunun maaşının üzerine çıkmayarak alternatif isimlere yöneldi.

EN BÜYÜK ADAY MANCHESTER UNITED

Devre arasında kadrosunu güçlendirme niyetinde olan takımlardan birisi de Manchester United. İngiliz devinin listesinde Paris Saint-Germain'den Gregory van der Wiel bulunuyor.
Luke Shaw, Antonio Valencia ve Marcos Rojo'nun sakatlığı, Matteo Darmian'ın da düşük formu nedeniyle bek pozisyonunda oynayan oyuncularından istenen verimi alamayan MANU'nun Van der Wiel ile bu sorunu çözmek istediği belirtildi.

PSG'de yeterli düzeyde şans bulamadığı için ayrılmaya sıcak bakan oyuncunun sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Yıllık 4 milyon Euro kazanan Van der Wiel'in Ocak ayında Kırmızı Şeytanlar'a gitmesine yüksek bir olasılık olarak bakılıyor.

Avrupa'da Inter ve Manchester United başta olmak üzere birçok takımın radarında bulunan Van der Wiel için konuşan menajeri Raiola ise, "Oyuncumu isteyen yalnızca bir takım yok... Inter'in bir ilgisi olduğunu söyleyebilirim ama transferde yalnız değiller" açıklamasını yaptı.