FIFA, Kulüpler Dünya Kupası esnasında VAR'da her uzvu ayrı ayrı takip eden yapay zeka destekli yarı otomatik bir teknoloji denedi ve şimdiden sonuçların ümit vaat edici olduğuna kanaat getirdi.Forbes'te yer alan habere göre; FIFA, Kulüpler Dünya Kupası'nda kapalı devre bir teknoloji denedi. Hakemlerden tamamen bağımsız olan yarı otomatik ofsayt sistemi, yapay zeka yardımıyla her uzvu ayrı ayrı takip ediyor.

Bu sisteme göre, ofsayt pozisyonu sırasında hangi uzvun kaleye daha yakın olduğunun hızlıca belirleneceği ve ofsayt çizgisinin buna göre çizileceği beliritiliyor. Böylece, topun ayaktan çıktığı anda oyuncunun ofsayt olup olmadığının daha doğru bir biçimde belirleneceği kaydedildi.

FIFA'dan açıklama geldi

Yapay zeka destekli yarı otomatik sistemin üçüncü partiler ve araştırma enstitüleri tarafından da test edilmesi gerektiği belirtilirken; FIFA Futbol Teknoloji ve Yenilik Direktörü Johannes Holzmüller, konuyla ilgili açıklama yaptı.Holzmüller, Katar'da düzenlenen Kulüpler Dünya Kupası'nda ilk kez denedikleri sistemin umut vaat ettiğini söylerken, sistemi daha iyi hale getirmek için değişik yaklaşımlara ve ek teknoloji şirketlerine başvuracaklarını, bununla beraber testlerin devam edeceğini vurguladı. 

Ajansspor