Marcos Do Nascimento Teixeira ile ilgili Resmi olarak KAP açıklaması geldi. 

Detaylar Birazdan.

Galatasaray, Marcao’yu beklenen meblâ olarak €3.500.000M’ya transfer ederse Chaves 45 yıllık tarihinin en büyük satışını kulübümüze gerçekleştirecek.  

Galatasaray'ın yeni gözdesini yakından tanıyalım

Galatasaray'ın transfer listesinde bulunan Brezilyalı stoper Marcao Teixeira'yı yakından tanıyalım. 

Brezilya'nın önemli altyapılarından birine sahip olan Atletico Paranaense bünyesinde yetişen Marcao, ilk yurt dışı deneyiminde geçtiğimiz sezon Portekiz Ligi ekiplerinden Rio Ave'nin formasını kiralık olarak giydi. Portekiz Ligi'nde 20 maça çıkan Marcao, 2018 yazında bu sefer bir başka Portekiz ekibi Chaves'e kiralandı.

Kısa sürede Chaves'in en önemli isimlerinden biri haline gelen 22 yaşındaki Brezilyalı stoper, takımının bu sezon tüm kulvarlarda oynadığı 23 maçın tamamında sahaya ilk 11'de çıktı ve 90 dakika sahada kalarak istikrarını gösterdi.Takımı ligde son sırada yer almasına rağmen gösterdiği performansla dikkat çeken Marcao, bireysel istatistiklerde üst sıralarda yer alıyor.

Portekiz Ligi’nde bu sezon forma giyen tüm savunmacılar arasında top çalmada 9, pas arasında 14, top uzaklaştırmada da 4. sırada yer alan Marcao, ligin en çok hava topu kazanan 6. oyuncusu olurken en çok ikili mücadele kazanan 5. oyuncu konumunda bulunuyor.Agresif ve sert bir savunmacı olmasının yanı sıra oyunu iyi kurabilen solak bir stoper olan Marcao Chaves'in bu sezon lig ve kupada kazandığı 4 penaltının üçünü kullanırken bu penaltıların hepsini gole çevirdi.

Ligin ilk devresini lider Başakşehir'in 6 puan gerisinde kapatan ve Serdar Aziz'le yollarını ayırma kararı alan Galatasaray'da gözler transfere dönmüştü. Teknik direktör Fatih Terim, stoper transferini de olmazsa olmaz olarak nitelerken bir yeni bir iddia geldi.Galatasaray'ın stoper arayışları kapsamında rotasını Portekiz'e çevirdiği ve Brezilyalı Marcao ile anlaştığı kaydedildi.

Bip Spor'un haberine göre sarı-kırmızılılar, Portekiz Ligi ekiplerinden Chaves'te oynayan Marcao olarak da bilinen Marcos do Nascimento Teixeira ile yaptığı görüşmelerde mutlu sona ulaştı.Galatasaray'ın bu transfer karşılığında Chaves'e 3,5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği kaydedilirken, oyuncunun da 11 Ocak Cuma günü İstanbul'da olmasının beklendiği kaydedildi.