Futbol Federasyonunun yabancı oyuncu statüsünü eleştiren Ünal Aysal, "Türk kulüplerinin yurtdışında temsili son derece zor, meşakkatli ve pahalı bir işlemdir. Biz kulüpler kendi renklerimizi ve ülkemizi dışarıda temsil etmeye çalışırken, öz veriyle çalışıyoruz. Bizim amacımız önümüzün açılmasıydı. Açılmasaydı yeni manialar getirilmemesiydi. Ancak Türkiye Futbul Federasyonu önümüzü açma yerine yeni manialar getirdi. 
Galatasaray vaat ettiği tedbirleri alacaktır. Biraz zaman alabilir ama biz netice odaklıyız ve Galatasaray gerekli çalışmaları yapacaktır" dedi.  

Galatasaray'ın Fenerbahçe aleyhine çalıştığı yönündeki sarı-lacivertli ekibin açıklamalarına da değinen Aysal, "Her şeyden önce bir dost tavsiyesinde bulundum. Daha evvel TFF'de çalışan ve şimdi Galatasaray yönetiminde bulunan 2 arkadaşımızın Fenerbahçe aleyhine çalışmalar yaptığı yönündeki duyumlar var dediler. Bunu kullanmasınlar dedim. UEFA bunu çok iyi biliyor ki; bu arkadaşlarımızın Fenerbahçe aleypine bir çalışma yapmadılar. Bunu savunmaya koymasınlar diye bir tavsiyeydi" diye konuştu.  

İKİ OYUNCUYLA DA ANLAŞMA SAĞLADIK
Melo ile Wellington konusuna da açıklık getiren Ünal Aysal, "Galatasaray'ın ön libero mevkii,iskeletimizdeki en büyük eksikliğin yaşandığı yerdir. Önceliğimiz bu mevkiidir. Her iki oyuncuyla bir yere Kaçak Bahis kadar gelmiştir. Teknik heyetimiz seçimlerini yapacak. Şu anda top hocamızda. Karar verildiği taktirde bu transfer betiecek. Tahmin ediyorum bu hafta sonuna kadar işi bitireceğiz. Telaşımız ve acelemiz yok. Önemli olan doğru seçimi doğru zaman da yapmaktır" ifadelerini kullandı. 

Umut Bulut konusunda ise Ünal Aysal, "Sanıyorum, bu hafta içerisinde bu transfer bitecek" dedi.