Kosovalı golcü ile ilk Galatasaray yöneticileri görüşmüştü ve anlaşma sağlanmıştı fakat Rizespor yönetiminin talebi bir hayli fazlaydı. Bunun arkasından Fenerbahçe başkanı Ali Koç, gizli operasyonlar yönetti.

Daha önce eski Vatan Gazetesi Spor müdürü İbrahim Seten'in ve Fenerbahçe muhabiri Ahmet Ercanların da doğruladığı bilgiye göre Ali Koç ve yönetici Semih Özsoy transfer görüşmelerinde devreye TFF yöneticisi Selim Soydan ve yorumcu Rıdvan Dilmen'i araya sıkıştırdı. Şampiyonlar Ligi faktöründen dolayı önce Galatasaray'ı seçen 25 yaşındaki forvet, daha sonra Rizespor'un bir anda Fenerbahçe ile anlaşmasından dolayı kadro dışı kalmasından ötürü Fenerbahçe'ye imza attı. Rıdvan Dilmen ve Selim Soydan'ın hem futbolcuyu hem de eski kulübü Rizespor'u ikna ettiği ortaya çıktı.

500 bin Euro da sözleşmede olmayan sponsor

Rizespor başkanı Hasan Kartal, Vedat Muriqi transferinde de çarpıcı sözler sarf etmişti: ''Ali Koç'tan 500 Euro sponsorluk parası alacağız. Bu da centilmenlik anlaşmasıdır. Çünkü anlaşmanın içerisinde yazmayan bir şeydi. Bir sıkıntı olacağını zannetmiyorum”