Transfer piyasası kızışmaya başladıkça menajerler kapı kapı dolaşmayı hızlandırdı. Lazio’da büyük hayal kırıklığı yaratan Vedat Muriqi için İtalya’da “Nasıl kurtuluruz” konuşmaları yapılmaya başlandı. Menajerlere yetkiler verilip, gönderilmesi için görüşmeler yapmaları istendi.

Muriqi’nin menajeri Haluk Canatar dışında bir İtalyan menajer Lazio’dan aldığı yetki belgesiyle Galatasaray’ın kapısını çaldı. Vedat’ı isteyip istemediklerini sordu. Lazio’nun Türk pasaportlu oyuncu için görüşmeye hazır olduğu bilgisini verdi.

Rizespor’da oynarken Terim’in aldırmak istediği Muriqi o dönemde Fenerbahçe’yi seçmişti. Galatasaray bu teklifi getiren menajere olumlu ya da olumsuz bir dönüş yapmadı.

YERLİ STATÜSÜNDE OYNAYABİLİR Mİ?

Kariyerinin büyük bölümünde Türkiye’de forma giyen ve kariyerine halen burada devam eden forvet oyuncusu, hem Kosova hem de Türk pasaportuna sahip durumda. Bu şekilde Türkiye’de forma giydiği süre içinde yerli statüsünde oynaması gereken Vedat Muriqi, Türkiye A Milli Takımı’nda forma giymeyi tercih etmediği için yerli statüsünde sayılmayacak.

Kaynak: Fotomaç