22 yaşındaki genç savunmacı, Cornelius'un attığı golde kafa topuna çıkmadı. Aynı zamanda ofsaytı da bozan Nelsson, maçın sonucuna etki eden kritik bir hataya imza attı.

İkinci yarıda bir pozisyonda da topu ıska geçen defans oyuncusu, sarı-kırmızılı taraftarların yüreğini ağzına getirirken, pozisyonun golle sonuçlanmaması teselli oldu.

- Dakika: 90

- Top çalma: 0

- Top kaybı: 4

- Uzun top isabeti: 1/3

- Kazanılan ikili mücadele: 0/0

- Kazanılan hava topu: 2/5

VİCTOR NELSSON'UN KARİYERİ:

4 Ekim 1998 yılında Danimarka’nın Hornbæk şehrinde dünyaya gelen Nelsson, ülkesinin Nordsjælland takımının altyapısında futbol yaşamına başladı. Stoper mevkisinde oynayan ve 1.85 metre boyundaki Nelsson, Nordsjælland’da A takıma yükselerek burada 98 resmi maç oynadı ve 2 gole imza attı.

Buradaki başarılı performansının ardından 2019-2020 yaz transfer sezonunda Danimarka’nın en gözde kulüplerinden Kopenhag’a 3,6 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında transfer oldu.

Kopenhag’da 87 müsabakada boy gösteren Nelsson, Şampiyonlar Ligi’nde 5, UEFA Avrupa Ligi’nde 15 maçta forma giydi.

Danimarka Milli Takımı’nın alt yaş kategorilerinde forma giyen 22 yaşındaki futbolcu, 35 maç oynadığı U21 takımının kaptanıydı. 11 Kasım 2020 tarihinde Danimarka’nın İsveç ile oynadığı hazırlık maçında A Milli Takım’da ilk defa yer almanın gururunu yaşadı.

(Sporx)