Türk Telekom Arena'daki maçın ardından gazetecilere açıklama yapan Yasaman, ligde bazı takımlara bonus gibi penaltıların çalındığını savunarak, "Hentbol, voleybol ve futbol karışımı bir şey oynandı. Bunlara penaltı çalınmadı. Bir penaltı verince ikincisi verilmez diye bir şey yok. Benim gördüğüm bariz penaltılar var. Hangisi olduğu belli bazı takımlara her maç bonus gibi bir penaltı veriliyor. Bu olmaması lazım. Bugün Galatasaray, bir anlamda hakeme rağmen galip gelmiştir. Bu bir başarıdır" diye konuştu.

Mersin İdmanyurdu karşısında güzel bir galibiyet aldıklarını vurgulayan Hamdi Yasaman, "Mersin İdmanyurdu, iyi bir takım. Onun için güzel bir maç oldu. İyi oynadılar. Biz de coşkuluyduk. Galibiyet serimiz devam ediyor, bu havayı yakaladık. Bundan sonra da devam edecek. Yakaladığımız havayla sonuna kadar gideceğiz. Çok coşkulu bir seyirci vardı" ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı kulübün yöneticisi, hakem hatalarının ve oyuncuların maçları soğutmasının önüne geçilmesi gerektiğini aktararak, "Kalecilerin yavaş hareket etmesi, faullerde oyuncuların mani olması oyunu soğutuyor ve çirkinleştiriyor. Hakem, biz de yapsak vermeli, karşı tarafa da vermeli. Böyle olunca seyirci de kızıyor ve tahrik oluyor. Allah korusun bugün yenilsek ya da berabere kalsaydık, çok şeyler olabilirdi. En azından kötü tezahürat nedeniyle ceza alabilirdik" diyerek sözlerini tamamladı.