Galatasaray derbisi öncesi, sahasında Akhisar'ı konuk eden Fenerbahçe, tartışmalı kararların gölgesinde oynanan maçta sahadan 3-1 galibiyetle ayrıldı.

İlk yarısı oldukça temposuz geçen maçta Fenerbahçe, 44. dakikada Miguel Lopes'in Lens'in kullandığı köşe vuruşu sonrası ters bir kafa vuruşuyla kendi filelerini havalandırmasıyla 1-0 öne geçti.

Akhisar Belediyespor, 50. dakikada Volkan Demirel'in Cikalleshi'ye yaptığı faul sonrası kazanılan penaltı atışında topu ağlara gönderen Ricardo Vaz Te'nin golüyle eşitliği yakaladı.

Fenerbahçe'ye tekrar öne geçiren gol 60. dakikada Josef de Souza'dan geldi, maçın sonucunu ilân eden golü 90+3'te Jeremain Lens kaydetti.

Sarı-lacivertli ekip bu galibiyetle 50 puana  yükselirken, Akhisar Belediyespor ise 30 puanda kaldı.

"Volkan kırmızı kart görmeliydi"

Hakem yorumcusu Deniz Çoban, “Bana göre pozisyon kırmızı kart. ‘Değişen oyun kurallarına göre penaltı verilmişse kırmızı kart verilmiyor’ itirazı gelecek. Ancak oradaki tam olarak anlayamayanlar var. Volkan top için mücadele etse sarı kart doğruydu ama Volkan kendisini geçmiş bir rakibini oyun kuralları dışında durdurma arzusundaydı. Topla hiç alakası yoktu. Formasından çekerek düşürdü. Değişen kural burada uygulanamaz. Bariz gol şansı varsı kırmızı kart gösterilmesi gerekir. Benim gördüğüm de öyleydi. Çok rahatlıkla gol olabilirdi. Yapılan bu hareketle Akhisar’ın bariz gol şansı engellenmiştir. Kırmızı kart olmalıydı” diye konuştu.