TARAFTARIN golden umudunu kestiği anlarda sahne alıp, şapkadan tavşan çıkartan Wesley Sneijder, F.Bahçe kalesine yolladığı iki füzeyle ilgili konuştu. Karşılaşmanın ardından verdiği röportajda galibiyeti hak ettiklerini belirten Hollandalı süperstar, F.Bahçe’nin golünden önce topun dışarı çıktığını belirtip, hakemlere isyan etti:
 
“GOLLERLE ilgili açıklama yapmama gerek yok sanırım. Çok güzellerdi. Volkan maç boyunca zaman geçirmeye çalıştı. Ben de son dakikalarda attığım gollerle onu cezalandırdım. İki pozisyonun da gol olacağını biliyordum. Kalecinin işi zordu ve Volkan’ın bir şey yapabileceği bir top değildi. Çıkartamayacağı şutlardı her ikisi de. 
 
‘TOP 1 METRE ÇIKTI!’
 
SAHADA en çok rahat ettiğim yer, forvet arkası. Burada son ana kadar mücadele eden tüm arkadaşlarımı kutluyorum. Burada kazanmayı hak eden bir G.Saray vardı.
 
F.BAHÇE’YE karşı şansım tutuyor desek doğru olur. Galibiyet golünü atmak bana nasip olduğu için mutluyum. Geçen hafta Kayseri’de iyi oynadık ve kazandık. Bu hafta da evimizde. Ligin daha başındayız ancak seri galibiyetler aldık. Umarım bunun devamı gelir.
 
F.BAHÇE’NİN attığı golde top yaklaşık 1 metre çıkıyor. Eğer maçta 1-0 üstünlüğümüz olsaydı ve o golle maç 1-1’e gelseydi bunun hesabını kim verecekti? Kimi suçlamam gerekiyor? 5-6 hakemden bir tanesi bile görmedi bu önemli konuyu.”
 
'5 dakika uzat hoca'
 
DERBİYE?damgasını vuran Wesley Sneijder ile karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Sarı-lacivertli futbolcuların zaman geçirdiğinden dert yanan Hollandalı futbolcu, henüz gollerini atmadan önce Çakır’ın yanına gidip “Maçın sonuna en az 5 dakika eklemelisin” dedi. Ancak uzatmalar başlamadan önce 88 ve 90’da fileleri sarstı.