Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finalinin kanalı açıklandı Galatasaray-Fenerbahçe Süper Kupa Finalinin kanalı açıklandı

Çok heyecanlı olduklarını söyleyen Barcelona Teknik Direktörü Xavi, "Takım iyi durumda, taraftarlarımızın önünde oynayacağız, havamız şu anda çok iyi ve bu noktaya gelmek için çok çalıştık. Son maçlardaki gibi oynamaya çalışıp iyi bir sonuç almalıyız çünkü Türkiye’deki maç zor olacak" dedi.  

Galatasaray'ın harika bir Avrupa Ligi geçirdiğini vurgulayan Xavi, "İyi oynayarak şansımız devam ettirmeli ve Galatasaray maçını kazanmalıyız. Galatasaray'ı yenmek ve bu turnuvada başarılı olmak istiyoruz. Bize bir şeyler veren bu oyun modelinde de ısrar etmeliyiz" diye konuştu. 

XAVI'DEN TORRENT SÖZLERİ

Galatasaray teknik direktörü Domenec Torrent'i yorumlayan Xavi, "Torrent arkadaşım. 5 ay önce Katar'a geldi ve orada görüştük. Al Sadd idmanlarını izledi. Çok tecrübeli, harika ve benimle benzer futbol modelini kullanan bir teknik adam. Türkiye Ligi onun için farklı ve değişik bir tecrübe. Türkiye'de çok başarılı olacak. Dome'nin bu kalitesi, yeteneği var. Galatasaray'ın ligdeki yeri, kalitesiyle eşit değil. Galatasaray kısa süre içerisinde ligdeki sıralamasının çok üstüne çıkacak, bu durumdan kurtulacak" 

İki hedefİN İspanya Ligi ve Avrupa Ligi olduğunu söyleyen Xavi, "Ama ilk olarak gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'nde olmak istiyoruz. Şu an zaten üçüncüyüz. Hedefler kalan iki şampiyonluk. Avrupa Ligi'nin favorisi olarak kendimizi görmüyoruz. Sevilla bizden daha favori. Favoriler şampiyonlardır; ancak diğer adaylardan biri de biziz" ifadelerini kullandı. 

Galatasaray maçında rotasyon yapacağını kaydeden Xavi, "Değişiklikler olacak. Yorgun ve sakatlığı olan oyuncular var. Bazı oyuncular yorgun ve dinlenmeye ihtiyaçları var. Orta sahada ve hücumda değişik oyuncular kullanacağız. Çok iyi antrenman yapan ve oynamayı hak eden oyuncular var. Yarın değişiklikler olacak. Bireysel olarak beni şaşırtan yetenekte oyuncuları var, Kerem Aktürkoğlu gibi... Galatasaray bize problemler çıkarabilecek kaliteye sahip. Bu nedenle topa sahip olduğumuzda onlara acı çektirmeliyiz" diye konuştu.

"PENA CESUR BİR KARAR VERDİ"

Galatasaray'a kiralık gelen kaleci Pena için ise Xavi, "Inaki Pena burada süre alamıyordu, bu yüzden cesur bir karar vererek oynayabileceği bir yere gitmek istedi. Güzel bir performans gösteriyor, yetenekli bir kaleci ve hedefimiz sezon sonu Barça’ya dönüp tekrar takımın bir parçası olması" dedi. 

Barcelona'da Gavi, Umtiti, Sergi Roberto, Ansu Fati ve Dani Alves'in Galatasaray maçı kadrosunda olmayacağı bildirildi.

(NTV Spor)