Stoke City küme düştükten sonra Galatasaray’ın yakından ilgilendiği İsviçreli futbolcu Shaqiri, ülke basınına transferi ve Dünya Kupası’yla ilgili açıklamalarda bulundu. Muhabirin, “G.Saray ve İngiltere’den bazı takımların seninle ilgilendiği söyleniyor. Bu doğru mu?” sorusunu yanıtlayan 26 yaşındaki sağ kanat oyuncusu, “Bazı görüşmeler sürüyor. Birkaç şey netleştikten sonra konu hakkında açıklama yapacağım” diyerek Sarı-Kırmızılılar’ın ilgisini reddetmedi ve açık kapı bıraktı.

HEDEFİMİZ EN AZ ÇEYREK FİNAL

Rusya’daki Dünya Kupası’nda hedeflerini çeyrek final olarak açıklayan yıldız futbolcu, “Eğer son 16’da elenirsek kendimizi geliştirmemiş oluruz. Bu yüzden en azından çeyrek finali görmeliyiz. Elbette işimiz çok zor ama elimizden geleni yapacağız. Milli forma herkes için kutsaldır” açıklamasını yaptı. Stoke City ile 2020’ye kadar mukavelesi bulunan 26 yaşındaki yıldız için birçok ekip devreye girdi. İngiltere’den gelen haberlere göre; Stoke City onun için 15 milyon euro talep ediyor.

15 MİLYON EURO VERMİYORLAR

Ancak bu rakamı G.Saray da dahil olmak üzere kimse vermek istemiyor. Geçtiğimiz sezon Premier Lig’de 36 karşılaşmaya çıkan Shaqiri, 8 gol ve 7 asistlik bir performans sergiledi. Ancak takımının küme düşmesine engel olamadı. Önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterecek olan G.Saray, sağ kanadını Shaqiri gibi bir isimle takviye etmeyi hedefliyor. Eğer istenilen bonservis bedeli makul bir seviyeye inerse, Sarı-Kırmızılılar resmi teklif yapacak. Oyuncu da Aslan’a sıcak bakıyor.

Kaynak: Akşam