Spor yazarı Levent Tüzemen, Galatasaray'ın transfer gündemini değerlendirdi...

"YA ADAM OLUR YA DA KABOLUR"

Terim; genç, yetenekli ve kendisini parlatacak ortamı bulmayan oyuncuları zirveye taşıyabilecek bir teknik adamdır. Emre Mor eğer Terim'in sözünden çıkmazsa yetenekleriyle bir türlü tırmanamadığı zirveye oturur yeniden birçok Avrupa kulübünün transfer listesine girer. Terim, Emre Mor'un son şansıdır ya adam olur ya da kaybolur.

"YUNAN GOLCÜNÜN KALİTESİ VAR"

Mitroglou ve Diagne'nin gitmesini bekliyorduk ama ikisi de şu anda takımda. Mitroglou'nun da çok istekli olduğu söyleniyor. İki golcünün akıbetleri ne olur?

Yunan golcünün bir kalitesi olduğunu inkar edemeyiz. Ancak devre arasında Galatasaray'a geldiğinde 'tükenmişlik sendromu' içindeydi. Akhisar maçında attığı gol, pozisyon takipçiliğinin ve vuruş kalitesinin bir göstergesiydi. Sezon başı antrenmanlarından fiziksel olarak güçlü çıkarsa Mitroglou, Galatasaray'ın gol yüküne yardımcı olur.

"GELECEK İSİM BREZİLYALI OLMALI"

Yılda 3.3 milyon euro kazanan Fernando, ısrarla Sevilla'ya gitmek istediğini söylemiş. Eğer Brezilyalı yıldızın bu isteği doğruysa takımda zor tutarsınız. Galatasaray sezon sonunda serbest kalacak (14 gün sonra 32 yaşında olacak) oyuncunun da isteği doğrultusunda satıyorsa yapabilecek bir şey yok. Melo'dan sonra Fernando da Galatasaray'da hem iki şampiyonluk yaşadı hem de büyük iz bıraktı. Brezilyalı ön liberolar Galatasaray'a hep fayda sağlıyor. Kadro mühendisliğinde onun yerine alınacak isim de imkan varsa Brezilyalı olmalı.

(Sporx)