TFF'nin kararına göre bu sezon en fazla 10 yabancıyla sözleşme imzalanacak. Henüz sol bek alınmadığı halde, Chedjou ile birlikte Aslan'ın kadrosu 12 yabancıya ulaşıyor. Cim Bom için can sıkıcı olan ise gönderilmesi düşünülen isimlere resmi teklif gelmemesi. İşte yabancılarda son durum:

Fernando Muslera: Takımın 1 numarası
Barcelona ve Monaco gibi iki devin transfer listesinde Marsbahis yer alıyor. Buna karşın, 15 milyon Euro’dan yüksek bir teklif gelmemesi halinde, Galatasaray onu bırakmaya kesinlikle yanaşmıyor. Fatih Terim’in ilk 11’inde tahtaya yazılan ilk isim ve şu an vazgeçilmez konumda.

Emmanuel Eboue: Alternatifi yok
Galatasaray’da ilk 11’in değişmez isimlerinden bir diğeri. 30 yaşındaki oyuncunun iki yıllık daha kontratı var ve takımda kalmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Aurelien Chedjou: İlk yabancı transfer
Cim Bom’un bu sezonki ilk yabancı transferi. Onun gelişiyle birlikte yabancı sayısı 12’ye yükseliyor. Ancak öncelikle bir sol bek, bir de kanat oyuncusunun transfer edilmesi durumunda, sayı 14’e yükselecek gibi görünüyor.

Felipe Melo: Çabalar onun için
Galatasaray’la resmi bir bağı yok. İki sezon formasını giydiği Sarı-Kırmızılı kulüpteki kiralık kontratı bitti ve bonservisi Juventus’ta. Ancak Galatasaray Yönetimi, onu yeniden renklerine bağlamak için büyük çaba sarf ediyor. Eğer bu transfer gerçekleşirse, ki bu kuvvetli bir ihtimal olarak lanse ediliyor, o da yabancı kontenjanına artı 1 olarak eklenecek. Galatasaray Yönetimi’nin bu konudaki çalışmaları devam ediyor.

Tomas Ujfalusi: Opsiyonu sürüyor
İki yıllık kontratı bitti, fakat 1 yıl daha opsiyonu var. Fatih Terim, yola onunla devam etmek istediğini söylediği için, takımda kalması bekleniyor. Bu konuda büyük bir ücret indirimi yapmaya hazır olduğunu da söylemişti. Fakat kontenjanın aşılmış olması sebebiyle, Fatih hocanın bu isteği gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Albert Riera: Teklif bile gelmedi
Geçen sezon da gönderilmek istenmişti, ancak bu başarılamadı ve o da yoluna sol bek olarak devam etti. Yerine yeni sol bek bakıldığı için yine satış listesinde. Ama 2.9 milyon Euro’luk yıllık kazancı, kendisiyle ilgilenen takımların hemen devreden çekilmesine yol açıyor. Kontenjan konusunda Riera’nın gönderilip gönderilememesi büyük önem teşkil ediyor.

Dany Nounkeu: Kulübeye dönecek
Takımda kalması kesin gibi görünen bir diğer yabancı. Yeni transfer Chedjou’nun milli takımdan partneri. Özellikle savunma hattındaki yabancı oyuncu çokluğu nedeniyle, sezonun büyük bölümünü kulübede geçireceği tahmin ediliyor.

Emmanuel Culio: İlk sırada o var
Fatih Terim göreve geldiğinden beri kiralık olarak gönderiliyor. Yeni sezonda takımda düşünülmeyen oyunculardan bir tanesi. Kontenjanda rahatlama sağlanması için, bonservisiyle ya da kiralık, mutlaka yolların ayrılması planlanıyor.

Nordin Amrabat: Gitmesi çok zor
Galatasaray onun için büyük yatırım yaptı. 8 milyon Euro gibi büyük bir rakam ödendi. Dolayısıyla takımdan ayrılması gibi bir durum söz konusu değil. Ayrıca Fatih Terim ondan çok şey bekliyor, ancak yabancı sınırı nedeniyle kulübenin gediklisi olması bekleniyor.

Wesley Sneijder: Durumu kritik
Durumu kritik isimlerden bir tanesi de Sneijder. İddia edildiği gibi Chelsea’den 15 milyon Euro civarında bir teklif gelirse, gitmesine izin verilecek. Ancak takımda kalması halinde, ilk 11’de oynaması gerektiğinden hem sistemi hem de yabancı sınırını doğrudan etkileyecek.

Johan Elmander: Yönetim bekliyor
Alternatif golcü durumunda olmasına rağmen, o da yabancı kontenjanında yer teşkil ediyor. Geçen sezonu sakatlıklarla geçirdiği için gözden çıkarıldı. Kulübe ulaşacak ilk resmi teklifin kabul edilmesi gündemde. Ancak Elmander’in 1 yıl daha devam eden kontratını bitirmeden gitmesine imkan tanınmıyor.

Didier Drogba: Yeri garanti
Sistem ne olursa olsun, kesinlikle vazgeçilmeyecek birkaç yabancıdan biri. En azından bu sezonun sonuna kadar kalması kesin. O da yabancı kontenjanında önemli bir yer teşkil ediyor.

eurosport