Kulüpler Birliği Toplantısı toplantısının sona ermesinin ardından Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

Fikret Orman'ın ifadeleri şu şekilde:

Yabancı sınırlandırmasını konuştuk. Onunla alakalı fikrimiz şu. 2019-2020 sezonlarında sözleşmeler bulunuyor. Sistemin devamını istiyor. Yerli oyuncu teşviğinin de artırılması gerekiyor. TFF ile bunu konuşacağız. 3 kulüp hariç, bütün kulüplerimiz mevcut sistemin devam etmesini istiyor. Daha sonraki planlamada ise 12-10-8 gibi kademeli şekilde düşebileceğine dair bir görüş var. Ancak biz Beşiktaş olarak yabancı sınırının serbest olması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan önce alınanan kararlar Kulüpler Birliği'ne sorularak alınmadı. Hukuki yetki federasyondadır. Biz görüşümüzü bildireceğiz, kararı federasyon verecek.

Kulüpler Birliği toplantısına katılan isimlerden Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ve Kayserispor Başkanı Erol Bedir, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İlk olarak konuşan Mehmet Yiğiner, ''Kulüpler Birliği toplantısında yabancı futbolcu konusunu konuştuk. 14 yabancı ile yola devam etmek daha doğru gibi. En iyi yapılması gereken altyapıya önem vermek, gençleri iyi yetiştirmek. Yerli futbolcuya teşvik verilen bir sistem olabilir'' ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Erol Bedir ise ''Bizim sezon sonu sadece 3 yabancımız kalacak, elim çok rahat ama mevcut durum devam etmeli. Mevcut kurala yerliye teşvik edilerek devam edilmesi konusunda desteğim var.'' diye konuştu.

Trabzonspor Kulüp Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise şu ifadeleri kullandı:

Bizim tavrımız başından beri net. Kademeli olarak düşürülmeli... Bir kulüp başkanı olarak, bizim önceliğimiz bu ülkenin gençlerine hizmet etmek. Ekonomiği rahatlattığı söyleniyor ama kulüplerin borçları 3-4 katına çıktı. Transfer ettiğimiz yabancı oyuncuların maliyetlerini çıkarıp, hangisi kaça sattığımıza bakalım. Ben kendi takımımda altyapımdan 4-5 futbolcuyu oynatmadıktan sonra kendimi inkar etmiş olurum.

Biz sadece oyuncularımızın yeteneklerinin önlerini açtık. U21 takımındaki oyunculara "Yarın A takımla sahaya çıkacakmış gibi hazır olun" dedik. Uğurcan, Milli Takım'a gitti. Biraz cesaret istiyor. Bizim CAS'ta veya FIFA'da uğraştığımız davaların çoğu yabancı futbolculardan... Bir kulübün CAS'ta 18 davası varsa marka değerini aşağıya çekiyor. Bizim altyapıdan yetiştirdiğimiz oyuncular var. 8 kişiyle sınırlandırılması bence mantıklı. Çaykur Rizespor, Erzurumspor, Bursaspor ve Göztepe, bizimle aynı fikirde. Diğer kulüplerimiz bu kuralın devam etmesi yönünde fikir beyan ettiler.