Spor Toto Süper Lig’de yer alan 18 kulüp, uzun zamandır tartıştıkları yabancı transferinde son noktayı koydular. 17 takım da 6+2’ye ‘Evet’ deyince, F.Bahçe de buna uyacağını bildirdi.

Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında tartışmalara neden olan yabancı sınırlaması, dün son şeklini aldı. 5+3’te direnen Beşiktaş, diğer kulüplerin 6+2 de ısrar etmesi üzerine, bu inadından vaz geçti. Vakıf ve G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav, 17 kulübün ortak karara sonunda vardığını, F.Bahçe’den de bugün için imza sözü aldıklarını söyledi.

YENİ SEZONDA UYGULANACAK

6+2 yabancı uygulaması, 2014-2015 sezonunda uygulamaya başlayacak. Futbol Federasyonu da 18 kulübün ortak imzası olması halinde 6+2 ye sıcak baktığını daha önce açıklamıştı. Böylece  yabancı futbolcu sayısında eskiye dönülmüş oldu. Sahada altı, kulübede ise iki yabancı futbolcu bulunacak.

G.SARAY DAVAYI SÜRDÜRECEK

Yabancı sayısının tamamen serbest bırakılmasını savunan G.Saray ve Trabzonspor ise ‘kötünün iyisi’ olarak gördükleri değişikliği destekliyor. Ancak G.Saray bir yandan da yabancıların serbest kalması için açılan davya devam edecek. Kazanırsa zaten sonuçtan bütün kulüpler etkilenecek.

Akşam