Yabancı oyuncu sınırı değişikliği isteyen kulüplere TFF’den kötü haber geldi. Kulüpler anlaşamazlarsa değişiklik olmayacak. 

Yabancı oyuncu sınırı değişikliği tartışmaları devam ediyor. 15 kulüp önümüzdeki sezon “6 yabancı sahada 2 yabancı yedek kulübesinde” olsun formülü üzerinde anlaştı ama Beşiktaş, Fenerbahçe ve Antalyaspor kabul etmiyor.

Her ne kadar Kulüpler Birliği Başkanı İlhan Cavcav, “Beşiktaş  ve Antalyaspor bu formüle ‘evet’ dediler ama basına ‘hayır’ konuşuyorlar” dese de şimdilik 3 kulüp değişikliğe hayır diyor.

“Birkaç kulüp değişiklik istemeyebilir ama çoğunluk değişiklikten yana. Dolayısıyla TFF önümüzdeki sezon 5+0+3 olan kuralı değişsin” çağrısına TFF’den olumsuz yanıt geldi. Türkiye Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Mete Düren, Futbol Arena’ya “Bu mümkün değil. Ortada alınmış bir karar var. Değişikliği istemeyen kulüplerin suçu ne” dedi.

ANLAŞMA OLMAZSA DEĞİŞİKLİK OLMAZ
Tüm kulüplerin toplam 8 yabancı oyuncu için anlaştıklarını ancak uygulama konusunda anlaşamadıklarını ifade eden Düren, “Önümüzdeki yıl uygulama 5+0+3. Bu uygulamanın 6+2 şeklinde değişebilmesi için 18 kulüp anlaşmalı. Yoksa herhangi bir değişiklik olmaz” dedi.

Düren en 15 kulübün değişiklik istediğinin hatırlatılması üzerine, “Ortada alınmış bir karar var. Çoğunluk istiyor diye değişiklik olmaz. Bu kurala göre planlama yapan ve azınlık diye anılan kulüpler ne olacak? Değişiklik istemeyen kulübün suçu ne? Dolayısıyla bunu daha önce de ifade ettik. Kulüpler anlaşırsa değişiklik olur. Anlaşamazlarsa bizim zaten işleyen bir kuralımız var. Önümüzdeki sezonda da o kural (5+0+3) devam eder” diye yanıt verdi.

Futbol Arena