Kulüpler Birliği Vakfı’nın Ankara'da yaptığı toplantıda yabancı futbolcu sınırlaması konusu yine gündeme geldi. Yeni sezonda 8 yabancı oyuncu ile sözleşme imzalama hakkı bulunan kulüpler sadece 5 futbolcuyu maç kadrosuna dahil edebilecek.

Fenerbahçe'nin katılmadığı ve vekalet vermediği vakfın toplantısında yer alan kulüp başkanları bu kuralın değişmesi yönünde farklı fikirler ortaya koydu. 17 kulübün temsil edildiği toplantıda 8 kulüp, yeni sezonda 8 yabancı oyuncu ile sözleşme yapabilme önerisine destek verdi. Kulüpler, bu futbolcuların 6'sı ilk 11'de olmak üzere 8'inin de maç kadrosunda yer alabileceği 6+2 kuralının uygulanmasını istedi. Toplantıdakı diğer 9 kulübün bir kısmı kuralın belirlendiği gibi uygulanmasını isterken, bir kısmı da 5+3 şeklinde olması gerektiğini savundu.

Ortak bir görüşe varamayan 17 kulübün yetkilileri konu ile ilgili önümüzdeki günlerde futbol federasyonu ile yeniden temasa geçecek.

İLHAN CAVCAV'IN AÇIKLAMALARI: 

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı İlhan Cavcav, Fenerbahçe dışındaki Süper Lig kulüplerinin yabancı oyuncu statüsünde "6+2"de anlaştığını bildirdi.

Cavcav yaptığı açıklamada, dün yapılan vakıf toplantısında bir araya gelen kulüp başkanlarının "Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı Taslağı" ile "e-bilet" uygulamasının dışında yabancı oyuncu statüsü ile yayın hakkının satın alınması konularını ele aldığını hatırlattı.  

Toplantıda, 17 kulübün yabancı oyuncu statüsünde "6+2" uygulamısında anlaşmaya vardığını bildiren Cavcav, "Ben 6+4'ü savundum. 5+3'ü isteyen kulüplerimiz de oldu ancak yaptığımız değerlendirmelerin ardından 17 kulüp olarak 6+2'de karar aldık. Karamıza ilişkin yazı hazırlanıyor. Kulüplerimizin kararını TFF'ye yazılı olarak bildireceğiz" diye konuştu.

İlhan Cavcav, toplantıda temsil edilmeyen Fenerbahçe'nin "6+2"ye itiraz etmesiyle ilgili de "Böyle bir itiraz ters olur, yanlış olur. 17 kulüp anlaşıyorsa Fenerbahçe'nin de bu duruma olumlu yaklaşması gerekir, bu 17 kulübe piyon muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok" ifadesini kullandı.

Spor Kulüpleri Kanun Tasarısı Taslağı'nın madde madde görüşüldüğünü ve bu konuda çok özenli bir çalışma yapıldığını dile getiren İlhan Cavcav, e-bilet uygulaması konusunda imza yetkisinin ise Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) verildiğini kaydetti.

Sporx