Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, transfer etmeyi istedikleri Tarık Çamdal hakkında “İstanbul macerası onun için daha erken” diyen Fenerbahçe’nin hocasına böyle çıkıştı. Yanal’ın açıklamalarının dostça olmadığını vurguladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray ve Beşiktaş’ın transfer gündeminde olan eski öğrencisi Tarık Çamdal ile ilgili ilginç tespitlerde bulunmuştu. Başarılı çalıştırıcı, “Ligde daha yeni oynamaya başladı. Onun için İstanbul macerasının daha erken olduğunu düşünü- yorum. Türk futbolu için önemli bir yetenek. Geleceği çok parlak ancak büyük takım ve İstanbul için halen erken olduğunu düşünüyorum. Tarık’ın biraz daha zamana ihtiyacı var” diye yorumlar yapmıştı.
 
Transfer sekteye uğramaz
 
Galatasaray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün, Ersun Yanal’ın bu açıklamalarına tepki gösterdi ve “Kendisinin sözleri dostça değil” dedi. Ergün, “Sayın Yanal, Galatasaray’ın transfer etmek istediği bir oyuncu ile değil de sorumlu olduğu takımla ilgilense daha iyi yapar” diye konuştu. Yanal’ın Tarık’ın kafasının karıştırıp karıştırmayacağı merak edilirken, Ergün bu konuda rahat olduklarını belirtti. “Transfer çalışmanız bu açıklamadan sonra sekteye uğrar mı” sorusuna ise “Yok daha neler” diyerek kendilerine olan güvenini ortaya koydu.
 
Tarık'la her konuda anlaşıldı
 
Galatasaray, sezon sonu sözleşmesi bitecek Tarık ile her konuda anlaştı. Genç oyuncu da Sarı-Kırmızılı formayı giymeyi çok istiyor. Ancak Galatasaray, Eskişehirspor ile bonservis konusunda anlaşamadı. Tarık için Beşiktaş da devrede... Ancak Siyah-Beyazlılar ise henüz Tarık’ı ikna etmiş değil. Galatasaray’ın, Eskişehirspor’a verdiği oyuncular Necati ve Erman Kılıç’tan dolayı bu kulüpten 200 bin euro civarı alacağı var.
 
Bu arada Eskişehir Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da dün yaptığı açıklamada “Tarık için İstanbul bence erken. Daha öğrenecek çok şeyi var” dedi.

Skorer