Yıldırım’a: Galatasaray’ı hiçbir kötü şey beklemiyor. Batacağımız falan yok
 
- Ümit Karan’a: Kulübün, Ruslar’a satılacağı akla mantığa uyar mı! Tamamen uydurma
 
- Sneijder&Muslera için: Muslera yorgun. Sneijder’de küçük oyunlar var. İkisini de satmıyoruz
 
Yar­su­vat, Be­şik­taş-Fe­ner­bah­çe der­bi­si ön­ce­si Sa­rı-La­ci­vert­li ta­kı­ma ver­di­ği mo­ral ye­me­ğin­de Ga­la­ta­sa­ray için, “On­la­rı da­ha kö­tü gün­ler bek­li­yo­r” di­yen Aziz Yıl­dı­rı­m’­a ce­vap ver­di. “Ga­la­ta­sa­ray'ı hiç­bir kö­tü şey bek­le­mi­yor. Bun­la­rı ba­sın uy­du­ru­yor. Ga­la­ta­sa­ray bat­sın di­ye. Yok öy­le bir şe­y” de­di.
 
‘Kulübe ü­ye bi­le de­ğil’
 
Yar­su­vat, ku­lü­bün Rus­la­r’­a sa­tı­la­ca­ğı­nı söy­le­yen es­ki oyun­cu­lar­dan Ümit Ka­ra­n’­ın bu id­di­ası­na da sert çık­tı. “Bi­ri­si çı­kı­yor Ga­la­ta­sa­ray'ın Rus­lar'a sa­tı­la­ca­ğı­nı söy­lü­yor. Ak­la man­tı­ğa sı­ğar mı! Bu ta­ma­men bir uy­dur­ma.  Rus­lar'a sa­tı­la­cak olan ki­şi­ye so­run ba­ka­lım sen bu­nu ne­re­den öğ­ren­din di­ye. Ar­tık bu ki­şi Ga­la­ta­sa­ray ca­mi­ası­na ya­kın de­ğil. O Es­ki­şe­hirs­por'a git­ti. Me­na­jer­lik yap­tı. Ga­la­ta­sa­ray'da üye bi­le de­ği­l” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 
‘Ni­fak çı­kar­mak is­ti­yor­la­r’
 
Sne­ij­der ve Mus­le­ra­’nın sa­tı­la­ca­ğı yö­nün­de­ki söy­len­ti­le­re de de­ği­nen Baş­kan Yar­su­vat, “Bun­la­rı kim söy­lü­yor. Ben mi söy­le­dim. Bun­la­rı ne­re­den öğ­ren­miş­ler. Bi­zim böy­le dü­şün­ce­miz yok. Bu ko­nu­lar Ab­dur­ra­him Al­bay­rak ile Ali Dü­rüst'e ait­tir. On­lar­dan da böy­le bir ra­por gel­me­di. Böy­le bir şey ko­nu­şul­ma­dı. Ga­la­ta­sa­ray'da ni­fak çı­kar­mak is­ti­yor­lar, bir şey­ler yap­ma­ya ça­lı­şı­yor­lar. Ho­ca, Sne­ij­de­r’­i oyun­dan al­dı di­ye ‘Biz bu­nu kış­kır­ta­lı­m’ man­tı­ğıy­la kü­çük oyun­lar ya­pı­lı­yor. Mus­le­ra ne­den form­suz ol­sun, sa­de­ce yor­gu­n” de­di.  Yar­su­vat, ta­kım­da­ki yer­li ve ya­ban­cı oyun­cu­lar­la biz­zat ko­nuş­tu­ğu­nu ve bir di­diş­me ol­ma­dı­ğı­nı da söz­le­ri­ne ek­le­di. Gö­re­ve gel­me­siy­le A Ta­kı­ma ge­ri çağ­rı­lan Sab­ri için­se, “İ­yi bir oyun­cu­dur. İyi bir spor­cu­dur. Üs­te­lik iyi bir Ga­la­ta­sa­ray­lı­dı­r” yo­ru­mu­nu yap­tı.
 
 ‘A­ra­lı­k’­ta her şey ko­nu­şu­la­ca­k’
 
Es­ki Baş­kan Ünal Ay­sa­l’­ın 43 mil­yon TL bı­rak­tı­ğı id­di­ala­rı için­se, “A­ra­lık'ta bu ko­nu­lar ko­nu­şu­la­cak. O za­man her­kes öğ­re­nir ne ol­du­ğu­nu ne bit­ti­ği­ni­” de­di. Ma­li kon­gre­de ek büt­çe is­te­nip is­ten­me­ye­ce­ğiy­le il­gi­li ola­rak da, “Bir büt­çe açı­ğı olur­sa ve­ri­le­cek olan bu ek büt­çey­le ka­pat­mak la­zım. Bu ne­den­le bir top­lan­tı dü­zen­le­dik. Ola­ğa­nüs­tü ma­li kon­ge­re­de ek büt­çe de is­te­ye­ce­ği­z” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.
 
İnsanların üstüne meşale atarsan…
 
Dortmund maçı sonrası Galatasaray taraftarlarına yönelik açılan cinayete teşebbüs davasıyla ilgili olarak, “Alman kanunlarını nasıl uygularlar bilmiyorum. Ama insanların üzerine yanan meşale atarsan  o da akla gelebilir tabii” ifadelerini kullandı.
 
‘Puan durumuna baksınlar’
 
Galatasaray’ın son dönemde kötü gittiği yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Yarsuvat, “Biz umutluyuz. Bakın puan durumuna. Takım da takır takır oynuyor. Neden umutsuz olalım. İyi gittiğimiz için mi bizi umutsuz gösteriyorlar. Ben böyle düşünüyorum” dedi.
 
(Bugün)