CNN Türk'te yayımlanan "Hafta Sonu Keyfi" programına katılan Yarsuvat, gündemle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Sarı-kırmızılı kulübün olağan genel kurulunda yeniden başkanlığa aday olacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını anlatan Yarsuvat, şunları kaydetti:

"Ben bir kere 'hayır' demişsem, 'Galatasaray'da 6 ay için başkanlık yapmaya geldim' demişsem onu değiştiremem. Değiştirirsem zaten Duygun olamam. Ben bir misyon yüklendim. Bu misyon Galatasaray'ı belli bir aşamadan getirip normal seçimlere hazırlamaktı. Bunda da başarılı oldum zannediyorum. Çünkü Galatasaray bir boşluktaydı. Bir başkan istifa etmiş, kaçmıştı. Bunu Galatasaray'a yakıştıramadığım için bu görevi yüklendim. Yönetim kurulu arkadaşlarım da cansiparane bir şekilde çalışarak bu 6 ayı başarılı bir şekilde tamamlamak istiyoruz."

Galatasaray'ın Galatasaray Lisesi'den kaynaklanan farklı bir kültürü olduğunu belirten Duygun Yarsuvat, "Bu, Galatasaray'ın esasını meydana getiriyor. Bunlar hiçbir zaman yazılı değil, öğrenilerek gelen bir kültür. Mutlaka Galatasaray Lisesi'den gelmenize gerek yok, o kültürü benimsemeniz lazım. Galatasaray'da hoşgörü vardır, Galatasaray laiktir. Galatasaray Lisesi kurulduğu zaman muhtelif dinlerden öğrencileri vardı. Müslüman okulunda okudukları için Papa oradaki öğrencileri ve ailelerini aforoz etti" diye konuştu.

"2016 yılı için katılamama ihtimali var"

Galatasaray'ın UEFA'nın finansal fair play kriterleri nedeniyle Avrupa kupalarına katılamama ihtimalinin sorulması üzerine, spor kulüplerinin mali açıdan zorluk içinde olduğunu dile getiren başkan Yarsuvat, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ihtimalden hep bahsediliyor. Arkadaşlar da yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu ihtimal 2016 yılında söz konusu olabilir. Önümüzde daha 2015 yılı var. Futbolculara olan borçlarımızı kapatıyoruz. Zaten kapattığımız zaman UEFA'nın kriterlerini de karşılamış oluruz. Ancak eğer UEFA bu kriterleri uygularsa, Şampiyonlar Ligi'ne birçok ülkeden takım katılamaz. Bu ligi yapamazlar."

Galatasaray'da kendilerinden önce birçok işin yanlış yapıldığını savunan Duygun Yarsuvat, "Galatasaray gelirlerinin çarçur edildiğini gördük. Biliyorsunuz çilekler, şeftaliler, üzümler geldi gitti. Galatasaray'ın mali kaynakları kötü kullanılmış" değerlendirmesinde bulundu.

"Şampiyonluk şansımız yüzde 33"

Spor kulüplerinin ancak başarıyla ileriye gidebileceğini vurgulayan Yarsuvat, Spor Toto Süper Lig'de bu sezon şampiyonluk şanslarının yüzde 33 olduğunu dile getirdi.

"Hamzaoğlu'nun performansı beklediğimizin üstünde"

Galatasaray Kulübü Başkanı Yarsuvat, Prandelli'nin yerine göreve getirdikleri Hamza Hamzaoğlu'nun performansından memnun olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hamza Hamzaoğlu'nun performansı beklediğimizin de üstünde. Prandelli Türkçe bilmeyen bir adam. Tercüman vasıtasıyla konuştuğunuz zaman anlatmak istediklerinizi tam olarak yapamazsınız. Hamzaoğlu bunu çok iyi yapıyor. Ben Hamzaoğlu'nun kalmasını çok isterim."