Galatasaray'ın aralık ayı Olağan Divan Toplantısı Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena'nın çok amaçlı salonunda yapılırken, Başkan Duygun Yarsuvat hem eleştirilere yanıt verdi, hem de lig şampiyonluğu konusunda basına iddialı açıklamalarda bulundu.


Çıkışta gazetecilere konuşan Yarsuvat, "İnanıyorum ki bu sezon sonunda başarılı olacağız ve bu salonda şampanya patlatıp kutlama yapacağız" ifadesini kullandı. Sinan Bolat için sözleşmeye konan maddeye de değinen Galatasaray Başkanı, "Bizde de Sneijder'in mukavelesinde, 20 milyon euroya gider diye bir madde var. Her kulüp oyuncusunu korur" yorumunu yaptı.

Duygun Yarsuvat'ın kürsüden yaptığı konuşma ise şöyle: "İyi bir genel kurul yaptık. Bazı olaylar olmuştur ama malzememiz insansa mutlaka olay olur. Mühim olan bunları aza indirmektir. Galatasaray'da bir gelenek vardır. Tüzüğün 44. maddesinde de var. Konuşanın sözü kesilmez, kişilikle ilgili yorum yapılmaz, kaba ve çirkin sözler söylenemez. Hareketlerde bulunulamaz. Bu Galatasaraylılıkları biz yaşayayrak öğrendik.

Rasim Zaimoğlu, bizim yönetimizin federasyon ziyaretini biraz garip bulmuş. Orada bir de çikolata da alındı götürüldü. Burada bir ironi var. Biz o ironi ve eleştiriyi de anlıyoruz. Ama Galatasaray Spor Kulübü herkesle iyi geçirmek durumundadır. İyi geçinmezsen mutlaka tekerimize çomak sokarlar.

41 tane futbolcudan kurtulalım diyorsunuz ve Amrabat'da onlardan bir tanesi. Geri gelirse ona da ödeme yapmamız gerekir. Bu böyle pazara koyup da mal satmaya benzemiyor. Amrabat, Galatasaray'a çok pahalıya mal oldu. Onu alan antrenör de gitti. Futbolcuyu alıyorsunuz ve üzerinizde kalabiliyor. Ocak ayında bir çoğuyla anlaşarak azaltmaya çalışacağız."