Üyeler, yılın ilk 5 aylık bölümünü kapsayan Yarsuvat ve son 7 aylık Dursun Özbek dönemini hem mali hem de idari yönden ayrı ayrı oy çokluğuyla ibra etti.

Genel kurulda son oylama ise iki ayrı dönemin denetleme kurulları için yapıldı ve bundan da ibra çıktı.

Oylamanın ardından kürsüye gelen Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bir teşekkür konuşması yaparak, "Yönetim kuruluma ve şahsıma gösterdiğiniz bu güvenden dolayı, yaptığımız işleri onaylamanızdan dolayı en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Gözünüz arkada kalmasın. Galatasaray'ı en iyi şekilde temsil edeceğim." ifadelerini kullandı.

2016 yılı bütçesi karar bağlandı

Galatasaray Kulübünün olağan mali genel kurul toplantısı, yaklaşık 10 saat süren görüşmelerin ardından sona erdi.

Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen genel kurulun son bölümünde, kulübün 2016 yılı bütçesi görüşülerek karar bağlandı.

Kulübün 2016 yılı için 106 milyon 283 bin 943 lira gelir ve 110 milyon 913 bin 150 lira gider olarak planlanan bütçesi, üyeler tarafından oy çokluğuyla onaylandı. 

Öte yandan, dönemin kulüp başkanı Duygun Yarsuvat ve dönemindeki bazı yöneticilere sosyal medya üzerinden hakarette bulunan Cengizhan Yüce'nin, disiplin kurulu kararı ve yönetim kurulu onayıyla kulüpten ihracı yönündeki kararın infazı, genel kurul üyeleri tarafından kabul edildi.