Fenerbahçe Genel Sekreteri Mahmut Uslu'nun, Galatasaray'ı kastederek, "Şaibe var" sözlerine yanıt gecikmedi. Sarı kırmızılı kulübün 2. başkanı Hamdi Yasaman, ezeli rakiplerine ağır eleştiri ve suçlamalarda bulundu. Yasaman'ın açıklamaları şöyle:

"HAKEM RIZKINI EVİNE GÖTÜREMİYOR"

"Bizi tutmayan hakem buraya giremez dediler. Girerse çıkamaz dediler. Böyle olunca hakemler linç ediliyor. Adam evine gönderiliyor, dinlendiriliyor. Hakem evine rızkını götüremiyor. O baskı ve korku ile Fenerbahçe’ye tarafsız yönetim gösteremiyorlar. Fenerbahçe bunu hep yapıyor.

"FIRAT AYDINUS BASKIYI KALDIRAMADI"

Kadıköy’de yöneticiler ve seyirciler hakemleri müthiş baskı altına alıyor. Ve hakemler maçın kontrolünü kaybediyor. Fırat Aydınus açık şeyleri vermedi. Fenerbahçe hakemleri doğrudan etkiliyor. Neticesini de gördük. İyi bir hakem bu baskıyı kaldıramadı."

"İLK YARIDA OYUN 10 DAKİKA DURDU"

Fenerbahçeli Emenike'nin maçta formasını çıkarıp saha dışına çıkması ve ardından geri dönmesi ile başlayan olayları da değerlendiren Yasaman, şöyle konuştu:

"Sahada formanı çıkarttığın zaman bunun cezası sarı karttır. Bir oyuncunun o kadar maçı durdurma hakkı yok. Adam dışarı çıkıyor, kaldırıp içeri atıyorlar. Neredeyse ilk yarı 10 dakika oyun duruyor. Oyuncu girip çıkarken futbolcu hakemden izin alır. Bana göre burada kural hatası yapılmıştır. Hakem tüm bu yaşananlara seyirci oldu.

"EMRE VE VOLKAN DAYILANIYOR, HAKEMLER SEYREDİYOR!"

Emre’nin efelenerek sahanın öbür tarafından Bilic’in üzerine yürümesi, dayılanması kabul edilebilir bir şey değil. Hakem buna da seyirci kaldı. Kaptan olarak hakeme şikayette bulunursun ama bir teknik adamın üzerine yürüyemezsin. Dördüncü hakem ne yapıyor orada? Fenerbahçe’ye bir şey yapamıyorlar.

"EMRE ÖYLE NEFRETLE YÜRÜYOR Kİ..."

Yanlışı yanlış ile örtüyorlar. Kontrolü kaybediyorlar. Emre öyle nefretle yürüyor ki, yüzünden her şey okunuyor. O tavrı bile kart görmeye yeterli. Ağzından çıkan sözlere girmiyorum bile! Efelenerek 'dayı' edası ile yürüyerek gözdağı veriyor. Hakem buna nasıl kart vermedi anlamıyorum. Kadıköy’de Fenerbahçe’ye kart veremiyor artık hakemler."