Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, Türkiye Futbol Federasyonu aleyhinde zehir zemberek açıklamalar yaptı.

Galatasaray Kulübü, Eskişehirspor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası maçı sonrasında futbolcularının yayıncı kuruluşa röportaj vermemeleri nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 10 bin TL para cezası verilmesine büyük tepki gösterdi.

Kulüp ikinci başkanı Hamdi Yasaman, konuyla ilgili olarak Hürriyet'e yaptığı açıklamada çarpıcı ifadeler kullandı. Tahkim Kurulu'na başvurarak cezaya itiraz edeceklerini belirten Yasaman, şunları söyledi:

"BU UYGULAMA İNSAN HAKLARINA AYKIRI"

"Bu uygulama insan haklarına aykırı. Galatasaray mağlup olmuş, oyuncusu da konuşmak istemeyebilir. Futbolcuyu mecbur tutamazsınız. Bu tip ağır hükümler uygulanmaz. Çok yanlış... Federasyon ‘oyuncu konuşmadı’ diye ceza veriyor. Ceza yiye yiye şamar oğlanına döndük. Bu konuyu Tahkim'e götüreceğim. Cezaların, ölçülü, adil ve caydırıcı olması lazım.

"ELLERİNDE SOPA, DEVAMLI VURUYORLAR"

Her dakika, her maç ceza geliyor. Bunda bir yanlışlık var. Galatasaray’ın marka değeri var. Potansiyel suçlu muyuz biz? Neredeyse tutuklu sevk edecekler. Ceza kurulu değil, ceza infaz kurulu gibi hareket ediyorlar. Ellerinde sopa, devamlı vuruyorlar.”

Kulüplere verilen tribün cezalarını da doğru bulmadığını dile getiren Galatasaray İkinci Başkanı Hamdi Yasaman, “Pasolig kuruldu, kameralar kuruldu. Buna rağmen vukuat oluyorsa suçlu niye kulüp? Git, kanuna göre bunu kim yapıyorsa onu cezalandır. Bu kuralların revize edilmesi lazım. Bunlar hukuka uygun değil” diye konuştu.