Dünyanın dört bir yanında futbolcu izleyen Galatasaray'ın, Hollanda'dan genç bir oyuncuyu transfer ettiği ortaya çıktı.

Feyenoord'un altında yer alan amatör bir kulüpte oynayan 17 yaşındaki Yaşar Çavdar'ın, Galatasaray ile deneme antrenmanlarına çıktıktan sonra, sarı-kırmızılılar ile anlaştığı kaydedildi.

Oynadığı bir maçın ardından Galatasaray gözlemcisinini beğendiği kaydedilen Yaşar için babasıyla konuştuğu, genç oyuncuya da, "Sen iyi bir oyuncusun. Galatasaray'da bizimle birlikte idmanlara çıkmak ister misin?" şeklinde bir soru sorduğu ve kabul edildiği belirtildi.

"Sözleşme hayalini kuruyordum"

Türkiye'ye denemelere gelen ve bu deneyiminin ardından tekli aldığını belirten Yaşar, küçük yaşlardan bu yana profesyonel olmanın hayalini kurduğunu söylerken; "Açıkçası gizlice Feyenoord'un bana sözleşme önermesinin hayalini kuruyordum, benim tuttuğum takım Feyenoord. Sonra Galatasaray'dan teklif geldi. Tükiye'ye geldim ve en iyisini yapacağıma inandım. Onlara bana şans verdikleri için teşekkür ettim. Sonra hoca geldi ve bana bir gün sonra yine gelip gelemeyeceğimi sordu, 'seve seve gelirim' dedim. Sonra bu böyle devam etti" ifadelerini kullandı.