Futbol yorumcusu Uğur Meleke, Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde Galatasaray - Gaziantepspor maçını değerlendirdi.

Meleke, "Yasin'siz: 0 Yasin'li: 1" başlıklı yazısında, "Yasin girdikten sonra bambaşka bir takım vardı sahada. Golü belki Yasin atmadı, attırmadı. Ama Antep’in direncini kırıp Arena’dan puanla çıkamayacağı hissini veren adam kesinlikle oydu." dedi.

İŞTE O SÖZLER...

Olcan, Yasin, Hajrovic, Bruma, Amrabat, Yiğit Gökoğlan, Endoğan Adili, Ontivero, Engin, Sercan, Erman, Kazım, Culio, Riera, Pino, Serdar Özkan... Galatasaray’ın son 4-5 yılda kenar hücumcusu bulmak için yaptığı yatırımlarla muhtemelen Fildişi Sahili’nde dört başı mamur bir açık oyuncusu okulu kurulur, o kampüsten de şimdiye kadar bir-iki Gervinho, bir-iki Kader Keita üretilirdi! Hagi’nin, Terim’in, Mancini’nin, Prandelli’nin yaptığı onca kenar adamı transferi sonunda dün yine çizgilerde oranın oyuncusu olmayan Emre Çolak’la, Galatasaray’ın oyuncusu olup olmadığı tartışılabilecek Olcan başladı. Fatih Terim Galatasaray’a açık oyuncusu bulamadığını kabul edince takımı kenarsız bir formata çevirmiş, 4-1-2-1-2’ye (baklava dilimi orta saha düzenine) dönmüştü. Hamzaoğlu ise kenar adamı bulma konusunda, 4-2-3-1’de ısrarcı.

Hamzaoğlu’nun ısrarcı olamadığı konuysa, enteresan bir şekilde kendi bulduğu doğrular! Galatasaray’ın başına geçer geçmez hücum etkinliğini iki küçük rötuşla artırmıştı: Birincisi, çift santrforlu düzene dönmek. Ofsayt rekorları kıran Burak’ı Umut’un birkaç adım arkasında oynatmak. İkincisi de uzun zamandır yok olan Emre Çolak’a güçlü bir şans vermek. Her iki rötuş da iyi sonuç verdiği halde haftalar ilerledikçe iyi oynayan Emre’yi kenara mahkum eden kendisi. Umut’u düne kadar hiç yakışmadığı sağ açığa kaydıran da kendisi! Ayrıca Hamzaoğlu’nu ligin kızıştığı dönemde zirvede tutan adam Yasin Öztekin’in de yine onun eliyle kulübeye dönmesi de bir başka gariplik. Belli ki Hamza Hoca’nın kendi bulduğu doğrularla da problemi var. Bizim bilmediğimiz, ya da en azından sahada göremediğimiz başka hesaplar var kafasında.

O hesaplar her neyse, 60’a kadar Galatasaray’ın iplerini tuttu dün gece. 60’ta Yasin girdikten sonra bambaşka bir takım vardı sahada. İlk bir saatte bulduğu pozisyonların 5 katını yarım saate sığdırdı Galatasaray. Pozisyonların büyük bölümü de Yasin’in soldan driplingleri veya Yasin-Emre anlaşmalarıyla geldi zaten. Golü belki Yasin atmadı, attırmadı. Ama Antep’in direncini kırıp Arena’dan puanla çıkamayacağı hissini veren adam kesinlikle oydu.

Dün maçtan önce Okan Buruk’a tek seferlik bir şans verilse ve Galatasaray’dan bir oyuncuyu yedek bırakmahakkı tanınsa kimi seçerdi sizce? Bence Yasin’i... Arena’dan puan çıkarsalardı, sanırım Okan Hoca büyük bir teşekkür borçlu olacaktı Hamza Hoca’ya!