Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray’ın başına geçmesiyle birlikte performansını yükselten ve şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Yasin Öztekin, yıllık 1 milyon euro kazanıyor. Öztekin, geçen sezon kazandığı bu paranın 500 bin euro’sunu anlaşma gereği Erciyesspor’a ödedi. 28 yaşındaki oyuncuya kalan 500 bin euro’luk kısmı ise henüz ödenmedi.

 
Yasin’in menajerinin önümüzdeki hafta Galatasaray yönetimi ile bir araya geleceği öğrenildi. Oyuncunun temsilcisinin, yönetime Yasin’in yıllık ücretine zam yapılmasını isteyeceği belirtildi. Yasin’in kendisine yeni sezon öncesi özel bir fitness hocası tutmayı planladığı ancak yaşadığı maddi sıkıntılar dolayısıyla bunu gerçekleştirmekte zorlandığı belirtildi. Ancak Sarı-Kırmızılı yönetim bugün futbolcuların yıllık alacaklarının geri kalan kısmının tamamını ödeyecek. Böylece yıldız futbolcu fitness hocası tutabilecek.
 

TALİPLERDEN İLGİNÇ SORU
 
Başarılı oyuncunun 3 yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Birçok Avrupa takımı nabız yokluyor. Taliplerin, Yasin’in sözleşmesinde serbest kalma maddesi olup olmadığını sordukları kaydedildi. Ancak böyle bir madde yok. Yasin’in menajeri, Galatasaray ile anlaşılırken sözleşmesine “2,5 milyon euro’ya serbest kalır” maddesi koydurmak istedi. Ancak dönemin CEO’su Lütfi Arıboğan bunu kabul etmedi.