Galatasaray'ın çok isabetli bir transfer yaptığını söyleyen Hikmet Karaman, Yasin’in kendisine gelerek, “Borussia Dortmund genç takımında yetişmemde önemli payı olan bir hocam var. Kişisel gelişim antrenörü tutmak istiyorum’ dediğini anlattı, “Ben de büyük bir memnuniyet duyarak kabul ettim. Antrenmanlarımız dışında Yasin bireysel olarak da ekstra çalıştı” dedi

Erciyes’teki eski hocası, Galatasaray’ın çok doğru bir ismi kadrosuna kattığını belirterek, “Ben göreve gelirken yanıma geldi, ‘Hocam Borussia Dortmund genç takımında yetişmemde önemli payı olan bir hocam var. Kişisel gelişim antrenörü tutmak istiyorum’ dedi. Bunu büyük bir memnuniyet duyarak kabul ettim. Antrenmanlarımız dışında Yasin bireysel olarak da ekstra çalıştı” ifadesini kullandı.

Yasin Öztekin’in özellikleri hakkında da bilgi veren Karaman, “Dripling özelliği olan ve adam eksiltebilen bir yetenek. Bu özelliklere sahip az sayıdaki Türk futbolcusundan biri. Ancak önemli olan Prandelli’nin burada arkasında durabilmesi. Çünkü Galatasaray’da rekabet ortamı fazla ve şu an bile maliyeti yüzünden negatif bir ortam oluştu. Bu yüzden Yasin’in iyi başlaması gerekiyor” yorumunu yaptı.

‘Oyun zekası müthiş’

Hikmet Karaman sözlerini şöyle sürdürdü:

“Herkes ikinci yarıdaki Erciyes’te Edinho’ya odaklanmıştı. Golleri belki Edinho atıyordu ama pozisyonların başlangıcında bir çok kez Yasin vardı. Bu detayı atlamamak gerekir. Örneğin bir Elazığ maçındaki golümüz Barcelonavari idi. Ama gol Yasin’in oyun zekasının bir ürünüydü.”

‘İstanbul’da kaybolmaz’

Yasin’in İstanbul’da kaybolup gitmeyeceğine inandığını söyleyen Hikmet Karaman, “Almanya’da doğdu ve büyüdü. İstanbul gibi kozmopolit bir şehirde kaybolmaz. Üstelik evli ve düzgün bir hayatı var. Yabancı dilinin olması ise takım ve teknik kadro ile ilişkilerinde artı bir özellik” dedi.

YASİN ÖZTEKİN

D.Tarihi: 19 Mart 1987
D.Yeri: Dortmund, Almanya

Kulüp    Sezon    Maç     Gol
B.Dortmund (2)    2006-10    110    17
B.Dortmund    2008-09    1    -
Gençlerbirliği    2011-12    50    8
Trabzonspor    2012-13    26    3
K.Erciyesspor    2013-14    27    6

Milliyet