Galatasaray'ın Akhisar Belediyespor önünde aldığı 2-1'lik yenilgiyi spor yazarları değerlendirdi. Sneijder ve Burak Yılmaz eleştirilerin odak noktası olurken, Levent Tüzemen'in ''kurumsallık'' ile ilgili kullandığı ifadeler oldukça dikkat çekti.

İşte öne çıkan o yazılar...

LEVENT TÜZEMEN - SABAH

Galatasaray, Akhisar önünde hem kurumsal hem de konumsal olarak çöktü... Lig uzun maraton ama o köprülerin altından G.Saray için sular bol akmaz... Huzurun, sevginin, arkadaşlığın, olmadığı yerde iş başına İtalyan ekolü de gelse bu G.Saray dikiş tutmaz... Görünen köyün kılavuzu, "G.Saray'a huzur battı" diyor. İşleyen çarka çomak sokarak, birlikte iki yıl üst üste şampiyonluk yaşadıkları Fatih Terim'i gönderip huzuru bozanların Galatasaray'a İtalyan ekolüyle yaptıkları makyaj çabuk aktı.. Sezon başında şampiyonluğun mutlak favorisi gösterilen "Kurumsal Galatasaray" 7 haftada toplam 11 puan kaybetti..

Sevdiğim bir atasözü şöyle der: "Sorunun kendinde olduğunu anlamayan insanlar; çözümü başkasının huzurunu bozmakta bulur..."

RUŞEN ÇAKIR - VATAN
 
Mancini'nin daha yeni olduğu, takımı tam tanımadığı; G.Saray’ın zorlu Juventus deplasmanı nedeniyle yorgun olduğu; Selçuk ile Melo’nun yokluğunun takımın dengesini iyice bozduğu kesinlikle doğru. Ama bunların hepsinin doğru olması sarı-kırmızılıların namağlup unvanını Akhisar Belediyespor karşısında kaybetmesini doğrulamıyor.
 
Aslında dünkü maçı G.Saray üzerinden değerlendirmek de doğru değil. Çünkü dün onlar ne kadar yanlış yaptıysa ev sahibi takım o kadar doğru yaptı. Hiç oyundan düşmediler, golü ve golleri bulduktan sonra da savunmaya çekilmediler ve son derece haklı bir şekilde üç puan alıp, kendi sahalarındaki galibiyet serisini sürdürdüler.

KADİR ÇETİNÇALI - VATAN

Fatih Terim’in yardımcısı Hamza Hamzaoğlu mütevazi kadrosuyla ligin en pahalı ekibini devirip, yenilgisizliğine de son verdi. G.Saray’da eksik çoktu. Özellikle orta alanda Selçuk, Melo, Hamit ve Engin’in eksikliği sarı-kırmızılıların oyun kurgusunu tamamen aksattı. Çok kişi G.Saray’ın “Rüya takım” olduğunu düşünüyordu. Rüya takımın yedekleri kabus gibi bir performans ortaya koyunca, G.Saray için yenilgi kaçınılmaz oldu.
 
Juventus maçı sonrasında sezonun en kötü futbolunu oynarken kötü oyunun nedenini sadece olmayan oyuncularda aramak hata olur. G.Saray’ın yedekleri Akhisarlı oyunculardan daha kaliteli, ayrıca daha fazla para kazanıyor. G.Saray’ın Akhisar’ı yenememesi için hiçbir bahanesi olamaz.

ŞANSAL BÜYÜKA - MİLLİYET
 
Juventus maçından sonra yorum yazarken “Gelen gideni arattı mı” diye başlık atmıştım... Şimdi Akhisar maçından sonra diyorum ki, “Gelen gideni arattı... Hem de çok arattı...” Fatih Terim takımı, önlem alır ama korkmazdı... Fatih Terim takımı kötü oynasa da yürüyerek oynamazdı... Fatih Terim takımı tempo yapmadan maç tamamlamazdı... Fatih Terim takımı, atamasa da, pozisyona girmeden maç bitirmezdi...

Galatasaray’ın Hocası Mancini, düzelmek için bir ay süre istiyor... Dikkat etsin, o bir ay içinde “atı alan Üsküdar’ı geçmesin...“ Bir de Başkan Ünal Aysal ile yönetime hayret ediyorum... Hani “dertsiz başına dert açmak” derler ya, Başkan için, yönetimi için, Galatasaray için bundan daha çarpıcı, bundan daha dramatik bir örnek olamaz... Maalesef olamaz...

HAKAN ÜNSAL - HÜRRİYET

Sonda yazacağımı en baştan yazıp sonra detayları gireyim...

“Sneijder bu formu ile forma bulduğu sürece Galatasaray hangi sistemle oynarsa oynasın, hep sıkıntı yaşayan bir takım olur.”
Çünkü, ne pozisyonunun gerektiği işleri yapabiliyor ne de başka pozisyonda başarılı olabiliyor. Dahası Sneijder oynadığı için Galatasaray kendi yapısına değil de ona uygun formatta oynamak zorunda kalıyor. Bu da kırılmanın başlangıcını oluşturuyor.

Akhisar Bld. çok akıllı ve iyi mücadele ederek haklı bir galibiyet aldı. Hamza Hoca’yı Galatasaray’ı iyi analiz etmesi, takımını organize etmesi ve galibiyet sebebiyle tebrik ederim.

Mancini’nin ise zamanla anlayacağı ya da ona anlatılması gereken gerçekler var.
1- Burak Yılmaz’dan kanat oyuncusu olmaz.
2- Sneijder’e umut bağlanıp maç kazanılmaz.
3- Bruma gibi tek kanat oyuncusu kenarda olmaz.
4- Dirençli orta sahalara karşı orta alanda eksik olmaz.