Eski takımı Galatasaray'a değinen Yekta, sarı-kırmızılı ekipte forma giydiği dönemde de sorunlar olduğunu, bunların takım içinde kısa sürede halledildiğini dile getirdi.

Şu an sorunların hemen basına sızdığının altını çizen Yekta Kurtuluş, "Benim olduğum dönemde böyle sıkıntılar yoktu, olsa da hemen çözülüyordu. Galatasaray'da sorunlar çok fazla dışarıya yansıyor. Galatasaray çok büyük bir camia. Dışarıdan ne kadar kötü gözükürse gözüksün hala şampiyonluk yarışının içindeler ve en büyük adaylardan bir tanesi. Galatasaray'ın ilk yarıyı bu sırada bitirmesi bir başarısızlık gibi gözüküyor çünkü her zaman lider olması bekleniyor. Bu da büyüklüğünden kaynaklanıyor. Hepimiz sezon sonu ne olacağını göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın teknik direktörü Riekerink ile çalışmadığını hatırlatan Yekta, "Konuştuğum eski takım arkadaşlarım Riekerink'in çok düzgün bir kişiliğe sahip olduğunu söylüyor. O açıdan çok mutlular ve memnunlar. Oynayan oynamayan herkes onu seviyor ama hocalığı nasıldır bilemiyorum." dedi.

Deneyimli futbolcu, Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder'i ise övdü.

Yekta, Hollandalı oyuncu hakkında, "Çok meziyetli bir oyuncu, üst düzey yetenekleri var. Şut atabiliyor, herkesten önce düşünebiliyor, kimsenin göremeyeceği yerleri görüp pas veriyor. O yüzden çok büyük bir futbolcu." diye görüş belirtti.

"EMRE ÇOLAK, ARDA GİBİ OLACAK"
Yekta Kurtuluş, yakın arkadaşı Emre Çolak'ın büyük bir yetenek olduğunu söyledi.

Emre'nin İspanya'da kendisini daha fazla geliştireceğine inandığını vurgulayan Yekta, "Bana göre Türkiye'nin en yetenekli futbolcusu Emre Çolak. Şu an çok başarılı, taraftarlar da seviyor. Ülkemizi iyi bir şekilde temsil ediyor. Büyük ihtimalle Emre Çolak, Arda gibi olacaktır." sözlerini kullandı.

"GALATASARAY FORMASI İLE ATSAYDIM DAHA FARKLI OLURDU"
Yekta, ligin ilk yarısında ceza sahası dışından Fenerbahçe'ye attığı golün kendisini çok mutlu ettiğini dile getirdi.

Bu golün Antalyaspor'a 3 puanı getirmesi sebebiyle önemli olduğunu söyleyen deneyimli futbolcu sözlerini şöyle tamamladı:

"O maçta rakibin kim olduğu önemli değildi. Attığım golle maçı kazandık. Fenerbahçe'ye golü Galatasaray forması ile atsaydım tabi ki daha farklı olurdu. Duygusu da başka olurdu. Antalyaspor forması ile attığım için rakip çok önemli değildi. Önemli olan 3 puandı."