Galatasaraylı futbolcu Yekta Kurtuluş Galatasaray dergisi'ne verdiği röportajda, ligde düşündükleri gibi bir sezon geçirmediklerini belirterek, hoca değişikliğin takımı etkilediğini söyledi.

Bu sezon en çok deplasman maçlarında sıkıntı çektiklerini belirten Kurtuluş, “Sezon başından bu yana bir deplasman fobisi var. Bu sezonu etkileyen şeylerden belki de en önemlisi buydu. Ama son ana kadar yapabileceğimizin en iyisinin peşinde olmaya devam edeceğiz. Galatasaraylı olmak bunu gerektirir” dedi.

“SİSTEME ALIŞTIKTAN SONRA İŞLER DAHA İYİYE GİTMEYE BAŞLADI”

Fatih hocanın gidip, Mancini'nin gelmesiyle ilgili soru üzerine ise Yekta, “Açıkçası kimsenin böyle bir değişiklik beklediğini düşünmüyorum. Biz takım olarak beklemiyorduk. Bir takım da bir hoca değişiyorsa, genelde sistem de değişir. Bizde de öyle oldu. Değişiklikten sonra bambaşka bir sistem başladı. Bir tarafta tamamen hücumu düşünen bir antrenör vardı. Fatih hoca ile devamlı olarak hücum oynamayı hedefliyorduk, anlayışımız buydu. Diğer tarafta daha çok futbolun savunma yönünü düşünen bir antrenörle çalışmaya başladık. Adaptasyonu kolay olmadı, hatta biraz zor oldu. Ama sisteme alıştıktan sonra işler daha iyiye gitmeye başladı” şeklinde cevap verdi.

“GALATASARAY’DAN AYRILMAYI KİMSE İSTEMEZ”

Yekta devre arasında Trabzonspor’a transferinin gerçekleşmemesiyle ilgili olarak da şunları söyledi:
“O duruma açıklık getirmek gerekiyor. Birincisi teklif benden geldi. Oynamadığım sürece gerileyeceğimi düşünüyordum. Onun için oynayabilmek adına ayrılmak istedim. Bu da benim için en zor kararlardan biriydi. Burada oynayan kimse ayrılmak istemez. Diğer taraftan beni isteyen kulüplerin hangi oyuncusunu tutsanız buraya gelmek ister. O yüzden ben sadece oynamak için kiralık olarak gitmeyi düşündüm. Ama Trabzonspor kiralık olarak istemedi. Bunun dışında transfer son derece profesyonel bir olaydır. Bir fiyat söyledim, onlar ise bu rakama çıkamayacaklarını belirttiler. Bunun üzerine bu transfer gerçekleşmedi. Galatasaray’dan ayrılmayı kimse istemez. Buradan giderken bir fedakarlık yapıyordum aynısını karşı taraftan da bekledim, ama onlar o fiyatı veremeyeceklerini söyleyince transfer gerçekleşmedi.”

“TÜRK FUTBOLCULARIN ŞANSINI ÇALIYORLAR

Yabancı yasağı ile ilgili bir soru üzerine ise Yekta, “Bu yabancı sınırı arttığından beri milli takımın hali ortada. Bu kaçırdığımız kaçıncı turnuva oldu. Umuyorum bir daha ki turnuvaya katılırız. Ülke futbolu ileri mi gidiyor yoksa geriye mi? Bu tartışılır. Ama milli takımın olumsuz etkilendiği ortada. Burada yabancı futbolcu transferi yapılırken, kriterler olmalı. Sadece yabancı futbolcu olduğu için oynayan isimler var bazı takımlarda. Ben Türk futbolcusunun oynamasından yanayım. Gerçekten şansı hak edip, önü sadece yabancı hayranlığından dolayın tıkanan ve forma giyemeyen arkadaşlarımız var. Kaliteli yabancı gelecekse tabii ki serbest bıraksınlar. Bunun için de belli kriterler gerekiyor. Diğer taraftan kendi liginde oynayamayan oyuncular gelip, genç Türk futbolcuların şansını çalıyorlar” yanıtını verdi.

“MANCİNİ HERKESLE BİREBİR İLGİLENEN BİR İNSAN”
Teknik direktör Mancini hakkında da düşüncelerini söyleyen Yekta, “Öncelikle insani yönünden bahsedeyim. Herkes ile arasını iyi tutmaya çalışan, herkesle birebir ilgilenen bir insan. İletişim konusunda hiçbir sıkıntımız yok kendisi ile. Antrenör olarak, kafasında takıma oturtmak istediği bir sistem var. Sistemini oturttuğu zaman onun için işlerin daha iyi gideceğini düşüyorum. Bana şans verdiği haftalar da oldu, vermediği de. Ancak şu kesin, ben verdiği şansı iyi değerlendirdiğim sürece sahada olacağımı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“DAHA ÇOK ÇALIŞIP, DAHA ÇOK SAHAYA ÇIKMALIYIM”
Hedefleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Yekta, Galatasaray’a gelirken hedefim sahaya çıkıp, Galatasaray’ın başarılarında pay sahibi olabilmekti. Takım olarak önemli başarılara ulaştık. Son iki sezonun şampiyonuyuz, Avrupa’da önemli seviyelere çıktık. Bu sürede yaşadığım sakatlıklar da oldu. Buna bağlı olarak maç sayısı anlamında hedefimden uzak da kaldığım dönemler oldu. İlk geldiğim sezon yarım devre oynadım ve 15 maçta sahaya çıktım. Daha sonra bir sakatlık oldu ve bir sene oynayamadım. En fazla geçen sene oynadım. Bu sezonda 14-15 maç ortalamasını yakalarım gibi geliyor. Bundan sonra daha çok çalışıp, daha çok sahaya çıkmalıyım. Galatasaray ile bir Avrupa kupası serüveni yaşayıp kupa kaldırmak istiyorum. Belki ondan sonra Avrupa olabilir” diye konuştu.