Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Fatinoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Ali Fatinoğlu böyle güçlü bir listeyi nasıl oluşturdu?

Bu kadar isim Galatasaray için bir araya geldi. Galatasaray’ın 2,5 milyar borcu var. Kısa vadeli faizli borç yapısının 1 milyar küsürün üstünde olduğunu listemizdeki biliyorlar. Galatasaray’a almaya gelenin değil, vermeye gelenin gelmesi gerektiğini biliyorlar. Ali Fatinoğlu, Galatasaray’dan para almaya gelmiyor. Galatasaray’ın tüm giderlerini ve sorunlarını çözebilecek, vereceklerini de söylemeyecek kadar etik değerlere sahip olduğunu, Ali Fatinoğlu'nun başkan olduğunda kulübe bir ağabeylik, moderatörlük yapma formatında olduğunu bilen bir kadro var. 52 kişilik bir çalışma kadrosuna şu anda ulaşmış durumdayız. Toplam 72 kişilik bir kadro yapıyoruz. Bu kadronun geriye kalan 20 kişisinin 14'ün tanesi de şu anki mevcut yönetim kademelerinde profesyonel olarak çalışarak başarılı hizmet verdiğini tespit etmiş durumdayız. Yani toplamda 66 kişi aktif, Galatasaray’ın geleceği ve hak ettiği yönetim için hazırdır. Bu 14 kişi daha kendisini seçtiğimizi bilmiyorlar. Yönetime geldiğimizde görevlerine devam ettireceğiz.

Yönetim listesinde bulunan bazı isimler hakkında​

Deniz Gün Enön; bir petrol şirketinde üst düzey yöneticilik yaptı. Kendi şirketleri var.  Galatasaray'ın mağazacılık, perakendecilik sisteminde yer alacak. Kemal Ersin Pirinç, Türkiye’nin dünya çapındaki ihracatçılarındandır. Profesör Doktor Remzi Tözün de Türkiye’de ortopedinin babası olarak adlandırılır. Son derece saygın bir isimdir. Galatasaray’ın sağlık kurulu kuruluyor. Galatasaray’da 3 tane sağlık profesörü olacak. Profesör Doktor Yılmaz Büyükuncu, Profesör Doktor Orhan Aral bu isimlerden. Artık transferlerde sakat futbolcular alınmayacak. Ya da yanlış tedavi uygulayan bir sağlık politikası olmayacak. İşi bilen profesörler görev yapacak. Spor dünyasının baş belası olan doping, yanlış ilaç kullanımı sebebiyle futbolcunun hayatının kararması gibi sorunlar olmayacak. Çünkü; Galatasaray'da yönetimde medikal denetim grubu kuruldu. Eczacı Ulvi Altıok ve Haluk Ünsoy bu grupta görev alacak. Finans konusunda Ahu Yaşar Aydın, Esra Aydın, Mustafa Cem Özdemir, Avukat Cemal Dayıoğlu, Ali Eşref Dikmen'den ekip kuruldu. Mustafa Cem Özdemr, 30 sene yurt dışında önemli kuruluşların finansmanında bulundu. Levent Karadeniz petrolcü, Manisa bölgesinde ziraat ile uğraşıyor. Çok geniş alanda işletmeleri var. Ali Araptarlı, Hürsan Şömine'nin sahibidir. Cenk Gönenç PR ve İletişim sahibidir. Kendisi Türkiye'deki perakende mağazalarda üst düzey yönetecilik yaptı. Galatasaray'ın mağazacılık sisteminde yönetici olacak.

Galatasaray'ın Mecidiyeköy'deki stadının tapusunun alınmasını sağlayan zamanın Şişli Tapu Müdürü daha sonra Sarıyer Tapu müdürü oluyor. Şimdiki Türk Telekom Stadı'nın bulunduğu arsanın tahsisini sağlayan Şişli ve Sarıyer’in tapu müdürü İbrahim Bozan’dır. İbrahim Bey, tapu işini iyi bilir. Galatasaray’ın varlıklarının tapulandırılması konusunda görev yapacak. Kendisi şu anda 1453’den tutun birçok sitede yönetim, iş güvenliği, sağlık gibi konularda çalışan IBG Grup'un sahibidir. Ağaoğlu Yönetim Hizmetleri A.Ş'nin de yönetim kurulu başkanıdır. İbrahim Bey ile spor okulları projemiz de var. Galatasaray için Türkiye ve yurt dışında spor okulları açacağız. Buraları tahsis alacağız. Kullanılan arsa miktarını çoğaltacağız. Böylece Galatasaray'ın mal varlığı sayısını yükselteceğiz. Kuracağımız bu spor okulları sayesinde altyapıdan çocuklar yetiştireceğiz. Galatasaray’ın gelir ve giderlerini inceledik. Her konuda yıllardır zarar ediliyor. Bir tek spor okullarında kazanç var o da 1 milyon 200 bin. Alex Telles mesela Chelsea’ye gidecek. 3,5 milyon euroya yakın para gelecek. Bu gelir kalemini de çok önemsiyoruz. Galatasaray’ı iyi noktaya getireceğiz.

Cemal Dayıoğlu gibi bir isim yönetim kurulumuzda. Pınar Altuğ Tüfekçioğlu da var. Müthiş bir kadroya sahibiz. 9 kişilik bir hukuk kadromuz var. Pınar Hanım, Osman Altuğ’un kızıdır. Hukuk kadromuzun her biri standart bir avukat değil. Her birinin hukuk bürosu var. Avrupa Birliği’nin hukukla ilgili birimlerinde üst düzeyde yönetimde görev alan bir hukuk kadrosu. Avukat Osman Macit Söylemez, Arzu Tuncel, Mert Murat Erman, Ertuğrul Yeşilaltay ve Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi profesörlerinden emekli profesör doktor Yalçın Çakalır görev alacak hukuk kadromuzu yönetecekler.

Galatasaray’ın en büyük sorunlarından biri de yanlış transferlere ödenen rakamlar. Neredeyse futbolcu antrenmana çıksa, para alacak şekilde sözleşmeler yapılmış. Dünyanın hiçbir yerinde menajerlere böyle bir para ödenmiyor. Bunların hepsi değişecek. Mağazacılık sistemi de değişecek. Hukuk kadromuz da çok kaliteli. Böyle bir kadroya sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Hepsini yayında saymak kolay değil, hepsini saymak istiyorum. Her konuda işinin uzmanı insanlar görev yapacak.

"Galatasaray Adası'nın tapusunu alacağız"​

Galatasaray için Ada konusu önemli. Ada konusunu da kimse detaylı bilmiyor. Ada tamamen bize ait bir yer değil. Yan parselleri alınmamış. Bunları alacağız. Ondan sonra da yıkılan yerler dediğimiz yerler hazineye aittir. Mahkemeleri sürüyor. Kamuoyuna gerçekler tam anlatılmamış. Galatasaray Genel Kurulu’na da anlatılmamış. Böyle olunca çözüm üretilmiyor. Biz Ada’nın tapusunu alacağız. Ada’yı da aktif hale getireceğiz. Hukuk ve tapu bilgisi önemli. Bir mülkün varlığını bilmekten bahsediyorum. Ben inceledikçe şaşırıyorum. Tespit ettiğimiz her soruna çözüm amaçlı el attığımızda, bu konunun uzmanı kimdir diye araştırdığımızda bir bakıyorsunuz Galatasaray lisesi kökenli yönetici olan biriyle karşılaşıyoruz. Hemen ondan yardım istiyoruz ve çözümler kendiliğinden ortaya çıkıyor. Ama hiç kimse detaylıca araştırmamış. Biz araştırdık. Özellikle Galatasaray Adası'nı önemseyen tüm genel kurul üyelerimizin içi rahat olsun. En kısa zamanda Ada'yı alacağız ve genel kurul üyelerimizin hizmetine açacağız. Bu konudaki tüm çözüm çalışmamız bitmiştir.

Ali Fatinoğlu'ndan Levent Bıçakçı örneği​

Galatasaray mesela UEFA’ya gidiyor. UEFA Tahkim’de kim var? Levent Bıçakçı. Levent Bey Galatasaraylı. Galatasaray’dan kimse gidip Levent Bey ile görüşmüş, danışmış mı? Hiç kimse masadaki Levent Bey’e bir şey sormamış. Bu kadar ilgisizlik olur mu? Galatasaray çok kötü yönetiliyor. Türkiye’nin dünya çapında en parlak firmalarından birinin başındayım. Londra Borsası ve Türk Konfed ortak çalışması ile 2013-2016 yılları içinde Türkiye'nin en parlak 100 firması tespit edildi. Sahibi olduğum Sanica Isı Sanayi A.Ş 57.sırada yer aldı. 2017 yılında 
şirketimizi yüzde 65 büyüttük. Artık ilk 10'da olduğumuzu zannediyorum. Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek şubat ayında kendi sosyal medya hesabından,  “Büyük başarı. Fatinoğlu ailesine teşekkür ederiz. Türkiye’deki firmaların Asya pazarına Sanica gibi girmesini tavsiye ederim” dedi. Benim hayattaki en büyük tutkum Galatasaray’dır. Galatasaray puan kaybetsin,  arabaya biner 2-3 saat bir yerde dinlenirim, toparlanmaya çalışırım. Galatasaray'ı bu kadar yoğun hissederek yaşıyorum.

"Medyada bizi görmezden gelenler var"​

2 yıl evvel Galatasaray nasıl kurtulur diye bir proje yaptım. Fakat;  Dursun Özbek yönetimi çok ilgisizdi. Ben de medyaya duyurdum. Ajanslar, televizyonlar yayınladı. Ünlü yazarlardan Yalçın Bayer bu konuyu köşesine taşıdı, manşet yaptı. Hiç insan demez mi,  “Ali Fatinoğlu sen dünyanın her yerinde organizasyon yapan, başarılı bir iş adamısın. Dünya çapında bir sanayicisin. Senden faydalanalım" demediler. Biz de Galatasarayımız için hazırlamış olduğumuz projelerle yola çıktık. Ben iş hayatımda Türkiye’nin en önemli isimlerinden biri olduysam hesap ve kitap bilirim. Bizi şimdi medyada görmemezlikten gelenler var. Kimin neyi, niye yazdığını herkes bilir. Ben seçimi fark atarak kazanacağımıza inanıyorum. Haziran ayında nerelerden nasıl finans getireceğiz, kaynak getireceğiz artık bu konularına da çalışıyoruz.

"Iniesta'yı elden kaçırdık"​

Ben 1,5 aydır Galatasaray’a yapacağım dünya çapındaki transferleri görüşüyorum. Dün akşam telefonlar geldi, menajer Bayram Tutumlu açıklama yaptı diye. Bayram Tutumlu, "Ali Fatinoğlu ile 1 aydır sürekli kontak halindeyim. Çok iyi bir Galatasaraylı olduğu kesin. Galatasaray'ın parasına ihtiyacı yok gerekirse verir de" dedi. Doğru söylüyor. Kendisine kırgınım. Bunları seçimden evvel açıklamak istemiyordum. Ama artık herkes öğrendi. Yaklaşık 2 aydır dünya çapındaki büyük menajerlerle görüşüyorum. Uluslararası alandaki futbolcuların fiyatlarını öğrenmek amacındaydım. Çok iyi bir bilgi havuzuna sahip oldum. Bayram Tutumlu beni aradığında,  Andres Iniesta’yı getirebileceğini söyledi. Iniesta’yı 6 milyon Euroya alacaktım, 2 milyon da kulübü istiyormuş. 8 milyona işi bitirecektik. Yetkili olmadığım için imzayı attıramadım. Çin’den teklif aldı. Fiyatı yükselterek alalım diyoruz ama Iniesta’yı kaçırdık. Ben bunu seçim malzemesi yapmak istememiştim ama artık duyuldu. Zaten transferleri başkan olduktan sonra İmparatorumuz Fatih Terim'in önüne getirip bu futbolcuları, bu paralara buldum diye bir dosya sunmayı düşünüyorum. Ama satın alınacak futbolcuyu beraber çalışacağı teknik direktör seçer.

"Galatasaray ile bütünleşmiş isimleri davet edeceğim"​

Ben kendimi bildim bileli hayranı olduğum İmparatorumuz Fatih Terim var. O yüzden transfer konusuna çok girmiyorum. Ben başkanım diye kafama göre transfer yapmam. Futboldan sorumlu bir yöneticiyi listeye almadıysak Fatih Terim gibi bir isim vardır diye almadık. Benim yönetimimin futbol kısmının sorumlusu Fatih Terim olacaktır. Galatasaray ile bütünleşmiş isimler her zaman kulüpte olmalı. Basketbolda da Ergin Ataman’ı çok severim. Ama mevcut bir yönetim var. İkisini birleştiren bir yapı geliştirmek istiyoruz. Galatasaray’a mal olmuş spor kadrolarını davet edeceğim. Özellikle Öner Kılıç, Bülent Ünder, Raşit Çetiner gibi isimlerin de tecrübesinden faydalanmamız gerekiyor.

"Galatasaray'a gelmeden önceki paranın 6 katını alan futbolcular var"​

Biz iş adamlarının sportif konulara çok müdahale etmemesi lazım. Türkiye’ye yapılan transferler de matematiğe aykırı. Menajerlerle görüştüm. Galatasaraylı futbolculara verilen paralarla, uluslararası futbol piyasası arasında uçurum var. Galatasaraylı 8 tane futbolcunun kulübe gelmeden önce ne kadar para aldığını inceledik. Şu anki 8 futbolcumuz Galatasaray'a gelmeden evvel 3 milyon 300 bin Euro net para alıyordu. Peki, Galatasaray’dan şimdi ne alıyorlar? Tam 6 katı! İstanbul’a geliyorsun, Galatasaray’a transfer oluyorsun. Buna karşılık 6 kat daha fazla para vereceğiz. Bu nasıl matematik? Benim bakışıma göre buna yönetimsel büyük hata denir. Siz ne derseniz deyin. Böyle bir yapı Galatasaray’ı 2,5 milyar borcun içine gömdü.

"Mali yapıyı serçe parmağımızla yönetiriz"​

Ben Galatasarayımın böylesine bir borç batağına düşürülmesine çok kızgın ve sinirliyim. İnceledikçe daha da çok sinirleniyorum. Galatasaray demek benim ailem demek. Ailemdeki birine laf atana nasıl kızarsam, Galatasaray’ı bu hale getirenlere de kızarım. Biz bir yola çıktık. Bana, “Ali Fatinoğlu, sen yönetimde görev almadın. Gel ikinci adam o, tecrübe kazan” dediler. Ben de “Kusura bakmayın. Ben dünyanın her yerinde yatırımları olan bir sanayiciyim. Galatasaray gibi cirosu, çalışan eleman sayısı, yaptığı iş sayısı belli olan bir kulüpte konu sportiftir. Sportif demek de Fatih Terim gibi sportif yöneticilerin konusudur. Bizim gibi yöneticilerin konusu ise mali işlerdir. Yani gelirleri arttırmak, giderleri azaltmaktır. Bu da benim dünya çapımda ihtisasım olan konudur. Ekibimiz de aynı bu özelliktedir. Kısasa biz, mali yapıyız serçe parmağımızla yönetiriz. Bana, benim başkanım olabilecek kişiyi söyleyin. Bu dediğiniz adayların  yanında mı tecrübe sahibi olacağım?" dedim. Bu kadar net.

"Göreve gelirsem bu işler nasıl yapılır göstereceğim"​

Galatasaray’ı 2,5 milyar borca sokan, transfer yasaklarına sebebiyet veren yapı mı tecrübeli? Ben mi onlardan bir şey öğreneceğim?  Aksine biz onlara çok şeyler öğretebiliriz. Yönetime gelirsek bu işler nasıl yapılır göstereceğiz. Galatasaray’ı toparlayacağız  ve bir düzen kuracağız. Tabii ki 10-20 sene başkanlık yapmayacağım. Gelirleri arttıracağız, giderleri toparlayacağız. Varlık sayısını ciddi bir noktaya taşıyacağız. Galatasaray’ın geleceği Ali Fatinoğlu’nun yönetim kurulunun içindeki değerli kadrodadır. Bu çalışma grubuyla Galatasaray’ın 15-20 senesi garanti altındadır. Ben sistemi kuracağım ve işleteceğiz.

"Fatih Terim ile öyle bir ikili oluruz ki..."​

Galatasaraylılar huzurlu olsun. Ben Gençlerbirliği’ne kaybettiğimiz gece tweet attım. “Fatih Terim’e ve futbolcularımıza güveniyorum. Hep güvendim zaten. Galatasaray şampiyon olacak” dedim. Galatasaray bu sene şampiyon olacak. Gelecek sene de Şampiyonlar Ligi’nde öyle bir noktaya geleceğiz ki… Fatih Hoca ile birlikte bu işi yapacağız. Biz sportif konulara karışmayacağız, mali işlere bakacağız. Koordineli çalışacağız. Biz öyle bir ikili oluruz ki… Basketbolda da aynı boyutta. Galatasarayımızın dünya çapında ilk 5’te olan ismini, sportif alanda da ilk 5’e inşallah taşıyacağız.

Fanatik