Söz gelimi Fenerbahçe’nin ciddi bonservis ödeyip zarar ettiği Samatta, aynı şekilde Galatasaray’ın başına dert olan Falcao, ya da Ljajic’i transfer eden Beşiktaş yönetimi bunların hesabını mahkemede vermek zorunda kalabilecek.

TBMM’ye gelmesi beklenen yasa teklifinde yöneticilerin hapis cezası almasına neden olacak yasa tasarısında dikkat çeken madde şu şekilde kurgulandı.

Spor kulübü yöneticileri sadece mal varlığı açısından hukuki borçlarla değil, aynı zamanda bir zarar söz konusu ise bu zarardan da sorumlu olacak.

Diğer ceza kanunlarında suç sayılan ve yine bu kanunda suç sayılan herhangi bir eylemi işledikleri ortaya çıkarsa cezai müeyyide gündeme gelecek.

GALATASARAY'DA KRİTİK TARİH 17 EKİM

Galatasaray Spor Kulübü'nde Burak Elmas'ın yetkileri ve Mustafa Cengiz dönemine ait kararlar 17 Ekim Pazar günü alınacak.

Sarı-kırmızılı takımda oldukça hareketli geçecek günde konuşulacaklar belli oldu. İşte Galatasaray'ın en uzun gününe dair ayrıntılar...

Galatasaray'da 17 Ekim Pazar günü en uzun gün olacak. Bir taraftan eski başkan Mustafa Cengiz dönemine ait 2020 yılı mali ve idari yönden oylanacak, diğer tarafta ise Burak Elmas ile ekibinin istediği yetkiler masaya yatırılacak.

Üstelik aynı gün ligde saat 16.00'da Galatasaray ile Konyaspor karşılaşacak. Sarı-kırmızılılar iki yıldır pandemi nedeniyle gerçekleşmeyen mali genel kurullarını 16 ve 17 Ekim'de yapacak. 16 Ekim Cumartesi günü 2019 yılı ele alınacak. 17 Ekim Pazar ise 2020 Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilecek.

Lütfi Kırdar Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu'ndaki toplantının gündem maddeleri arasında yeni yönetimin istediği yetkiler de bulunuyor. Bu uzun ve yoğun gündemden dolayı Başkan Burak Elmas ve ekibi ile genel kurula katılacak üyeler aynı gün 16.00'daki Konyaspor maçını stattan takip edemeyecek.

Kaynak: Fotospor / Sabah