NTV Spor’u aldığı belirtilen Discovery Communications ile Doğuş Yayın Grubu arasında iki yıl önce bir stratejik ortaklık anlaşması da kurulmuştu. Bu ortaklık ile Discovery, Türkiye’deki kanal sayısını 13’e çıkarmanın yanı sıra reklam verenlere daha geniş ve etkin bir portföy sunarak Türkiye’de faaliyet gösteren uluslararası medya şirketi pozisyonunu da güçlendirmeyi hedeflemişti.

Discovery Communications’ın kanalları arasında Eurosport, TLC, Discovery Channel, Discovery Kids, Travel & Living, Animal Planet gibi birçok konsept kanal bulunuyor.

NTV Spor, kapanışını ise "Gerçek efsaneler bir gün evlerine döner..." temalı videolar ile duyurmuştu.

Resmi açıklamayı yaptılar

Doğuş Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erman Yerdelen de "Discovery Grubu ile yeni bir anlaşma yaparak ülkemizin televizyon izleyicisine alışılagelmişin dışında bir yayın sunulacaktır. Bu ortak çalışma sonrasında, NTV Spor'un yayın içeriği haber kanalımız olan NTV'de devam edecek, yani NTV Spor evine geri dönüyor" ifadesini kullanmıştı.

Ntv Spor'un yerine gelen D-Max kanalı, erkeklere yönelik yeni bir eğlence kanalı olacak ve içeriğinde spor yayınları da izleyenlere sunuluyor. D-Max kanalının tüm platformlarda yayın yapması bekleniyor.

Ntv Spor efsanesi bitti

Türkiye’nin önde gelen spor kanallarından biri olan Ntv Spor, tüm bu gelişmelerin ardından geride bıraktığımız haftalarda yayın hayatına resmen son vermişti.

Yeni bir spor kanalı doğuyor!

NTV Spor’un kapanmasının ardından A Spor ve yayıncı kuruluş beIN Sports üstünde yoğunlaşan televizyon yayıncılığında bir boşluk oluştuğu konuşuluyordu.
Türkiye’nin en büyük medya satışını gerçekleştirerek Doğan Medya’yı bünyesine katan Demirören Medya’nın yeni bir spor kanalı kurmayı planladığı iddia edildi.

Futbol ağırlıklı yayınlar yapması konuşuluyor

Yıldırım Demirören’in, D Spor’u yeniden hayata geçirmeyi planladığı ve bu kanalın futbol ağırlıklı yayınlar yapan bir kanal olacağı öne sürüldü.

Erdoğan Demirören’in oğlu olan ve daha önce Beşiktaş başkanlığı da yapan Yıldırım Demirören, şu anda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı görevini yürütüyor.

İddialar gerçekleşirse, D Spor adlı kanalda yepyeni programlar ekranlara gelecek. Spor medyasında işsiz kalan birçok programcı ve spiker düşünüldüğünde kanalın tanınmış birçok ekran yüzünü bünyesinde barındırabileceği öne sürülüyor.

(AJANSSPOR)