Sporting Lizbon’dan 10 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer edilen, bu rakamla birlikte Sneijder ve Drogba gibi yıldızları bile sollayan Bruma, sahada bir türlü söz konusu paranın karşılığını veremedi. Performansını yükseltmesi, göz kamaştırıcı hareketler yapması beklenirken daha da geriye giden Portekizli futbolcunun gözden çıkarıldığı düşünülüyordu. Ancak Galatasaray cephesinde genç futbolcu için çok daha farklı bir plan hazırlandığı öğrenildi.

BESLENME DÜZENİYLE DESTEK

Sarı-Kırmızılılar, fiziksel olarak Bruma’yı kusursuz hale getirmek istiyor. Hızı ve tekniğine fizik gücünü de eklemesi durumunda, Bruma’nın çok daha etkili olacağı düşünülüyor. İşte bu nedenle Portekizli oyuncuya özel bir çalışma programı hazırlandı. Bu program oldukça ağır bir çalışma disipliniyle oluşturuldu. Sağlık ekibi ve kondisyonerler tarafından ortaklaşa düzenlenen program, vücudun tüm kaslarını doğru şekilde çalıştırırken, beslenme sistemiyle de destekleniyor.

ALTYAPI EĞİTİMİ GİBİ DERS

Bruma bu doğrultuda yaz ayı boyunca tek bir günü bile boş geçiremeyecek. Her güne özel ayarlanan çalışma programını yerine getirmek zorunda. Yaptığı hazırlıklar kulüp tarafından da kontrol edilecek. Bruma’nın hedeflenen fiziksel seviyeye gelmesi halinde de iş bitmiyor. Oyuncunun mental seviyesini yükseltmek adına video analizlerle birlikte ekstra saha içi çalışmalarına başlanacak. Dripling kontrolü, adam eksiltme teknikleri, vuruş zamanlamaları, pas tercihleri, topsuz oyun, ceza sahasına girişler, savunma arkası koşuları, kanat savunması, kademeye giriş gibi konularda Bruma’ya adeta altyapı eğitimi gibi özel dersler verilecek.

PİYASASI BÖYLE YÜKSELECEK

Galatasaray Yönetimi, seçimden sonra göreve kim gelirse gelsin, teknik ekipte kim olursa olsun, bu programı yürütmenin, oyuncuyu kazanma adına çok kritik olduğuna inanıyor. Mevcut haliyle bile Valencia gibi bir kulübün ilgisini çekmeyi başaran Bruma’nın saha içi ve skor üretkenliğini artırması durumunda, piyasasını çok daha yukarılara taşıyacağı düşünülüyor.