Dursun Özbek, Alp Yalman, Levent Nazifoğlu ve Mehmet Özbek önderliğindeki Galatasaray Sportif A.Ş. 1 Haziran’dan itibaren yeni döneme giriyor. Kulüp artık tamamen buradan idare edilecek, yönetim kurulu ise rahatsız.

Futbolun yönetildiği Sportif AŞ'nin yönetim kurulunda eski başkan Alp Yalman ve eski futbolcu Levent Nazifoğlu da yer alıyor. Galatasaray'da futbolun kalbinin atacağı Sportif AŞ'deki görev dağılımı ise şöyle:

Futbolda alınacak her kararda ekibin ağabeyi olan Alp Yalman'ın onayına ihtiyaç duyulacak. Levent Nazifoğlu da Galatasaray ile tüm kamp ve deplasman maçlarına gidecek. Her an Florya'da olup takımla yönetim arasında köprü vazifesi görecek.

İsmail Sarıkaya da Florya Metin Oktay Tesisleri ve muhasebeden sorumlu olacak. Mehmet Özbek de finansman ve idari işerden sorumlu olacak. Futbol planlaması ve transfer kararları bu dört üye tarafından alınacak.

‘Bizi niye aldın!’

Ancak Özbek’in bu hamlesi sadece camia içinde değil, mevcut yönetim kurulunda da ciddi anlamda rahatsızlık yaratmış durumda. Bazı idarecilerin, “Bizimle çalışmayacaksan, niye yönetimine aldın” diyerek isyan bayrağı açtığı belirtiliyor. Bu da Özbek yönetiminin, önümüzdeki günlerde ciddi sıkıntılar yaşayabileceğinin bir göstergesi olarak kabul ediliyor. Çünkü muhalefet içerisinde de seçim çalışmaları devam ediyor.