Bu doğrultuda; Elmander gibi takıma ruhunu ve kalbini koyacak İsveçli, Danimarkalı, Norveçli ya da Balkan ülkelerinden transfer edilecek genç ve disiplinli oyunculardan kurulu bir takım yaratılacak.

Bütçe kısıtlama anlamında ise mevcut kadrodan birçok oyuncu ile yolların ayrılacağı ve takımda kalacak futbolculardan ise alacaklarında indirim isteneceği belirtildi.

Başkan Dursun Özbek ve yönetiminin, böyle bir hamle ile hem maliyeti düşürüp UEFA’dan gelecek olası bir cezadan kurtulmayı planladıkları hem de geleceğin G.Saray’ını kurmayı hedefledikleri belirtildi.

Ayrıca başkan Özbek’in hem alınan ceza hem de gelecek projesiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği de öğrenildi.

Ya Türkiye Kupası ya ilk dört

UEFA’dan 1 yıl men alan Galatasaray’ın cezasını önümüzdeki sezon çekmesi için önünde iki alternatif bulunuyor. Sarı-Kırmızılılar, bu sezon ligi ilk 4 içinde bitirirse Avrupa Ligi’ne katılma hakkı elde edecek. Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götürmesi halinde de Cimbom, Avrupa hakkı kazanacak ve böylece cezasını önümüzdeki sezon çekebilecek.

UEFA’nın Galatasaray’a futbolla ilgili tüm harcamalar konusunda 65 milyon Euro’luk bir üst sınır koyduğu ortaya çıktı.

Sarı-Kırmızılılar, bu rakamı aşmaları halinde 1 yıllık cezanın ardından yeniden incelemeye girme riskiyle karşı karşıya kalacak. Bu sezon Sarı-Kırmızılı oyuncuların sadece maaş tutarları 39 milyon Euro’yu buluyor.

Personel maaşları, primler, transferler, deplasman masrafları da işin içine katıldığında G.Saray’ın 65 milyon Euro kısıtlamasını yerine getirmesi için yazın neşter operasyonuna gitmesi kaçınılmaz gözüküyor.