Roberto Mancini ile yollarını ayıran sarı kırmızılı kulüp, geçtiğimiz sezon Mainz'ı çalıştıran ve Almanya'da geleceğin en değerli teknik adamlarından biri olarak gösterilen Thomas Tuchel ile masaya oturdu. 40 yaşındaki çalıştırıcı ile Almanya'da yapılan görüşmeler olumlu geçti.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nde yer alacak olması, genç teknik direktörün tercihini sarı kırmızılılardan yana kullanması için büyük bir etken. Kariyerine 2009 yılında Mainz'da başlayan Tuchel, hırsı ve taktik anlayışı ile dikkat çekiyor. Mainz ile yola devam etmek istemediğini kulübüne ileten Tuchel'e geçtiğimiz sezon Schalke 04 transfer teklifinde bulunmuş ancak olumsuz yanıt almıştı.

Red Bull Salzburg ve Hamburg'un da transfer etmek istediği Tuchel, Almanya'nın en gözde teknik direktörlerinden biri. Alman basını, Tuchel'i ilerleyen yıllarda Bayern Münih'in başına geçecek teknik adam olarak öne çıkarmıştı. Hırslı yapısı ve oyuncularıyla olan diyaloğu nedeniyle Dortmund teknik direktörü Jurgen Kloop'a da benzetilen Tuchel, taktik anlayışı ile kısa sürede büyük saygı gördü.

Galatasaray başkanı Ünal Aysal'ın bizzat ilgilendiği transferde taraflar detayları görüşecek ve herhangi bir sorun yaşanmadığı takdirde resmi imzalar atılacak.