A Grubu'nda yer alan Türk Milli Takımı'mız, başkent Reykjavik'te İzlanda ile karşı karşıya gelecek.
TSİ 21.45'te başlayacak maçı Hırvatistan Futbol Federasyonu'ndan hakem Ivan Bebek yönetecek. Bebek'in yardımcılıklarını Tomislav Petrovic ve Miro Grgic yapacak, dördüncü hakem ise Dalibor Conjar olacak. Show TV'den naklen yayınlanacak .

TERİM İLE SERİ GALİBİYETLER
Üçüncü kez milli takımın başında bulunan ve bu defa teknik direktörlüğün ötesinde Türkiye Futbol Direktörü unvanıyla geniş yetkilerle donatılan Fatih Terim, bu döneme de damgasını bir uluslararası turnuvayla vurmak amacında.

2014 Dünya Kupası elemelerinin bitmesine dört maç kala göreve gelen ve oldukça umutsuz bir durumda milli takımın şansını son maça kadar taşımayı başaran Terim, bu üçüncü dönemdeki 11 maçından 9 galibiyet, 2 yenilgiyle ayrıldı. Dünya Kupası elemelerindeki ilk üç maçından iç sahada 5-0'lık Andorra, deplasmanda da her ikisi de 2-0'lık skorlarla sona eren Romanya ve Estonya galibiyetlerini çıkartan Fatih Terim, ilk yenilgisine iç sahadaki 2-0'lık Hollanda maçıyla uğradı.

Dünya Kupası defterinin kapanmasının ardından EURO 2016 elemeleri için kolları sıvayan Fatih Terim yönetimindeki ay-yıldızlılar, özel maçlarda sırasıyla Kuzey İrlanda'yı 1-0, Belarus, İsveç ve İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1, Honduras'ı da 2-0 yendikten sonra ABD'ye 2-1 mağlup oldu, İzlanda öncesi de Danimarka'yı 2-1'le geçti.

Bu arada, FIFA üyesi olmadığı için klasmana girmeyen Kosova maçı da Türkiye'nin 6-1'lik üstünlüğüyle sonuçlanmıştı.

İZLANDA'YA KARŞI 7'DE 1...
A Milli Futbol Takımı'mız, İzlanda ile daha önce 7 maç yaptı, sadece birini kazanabildi.
Milliler, 6'sı resmi, biri özel olmak üzere yaptıkları 7 maçta 4 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı, bir kez kazanabildi, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı.

Dördü İzlanda'da, üçü Türkiye'de oynanan bu maçlarda İzlanda'nın attığı 13 gole, Türkiye 9 golle yanıt verdi.

REJKAVİK'TE GALİBİYET YOK
Türkiye, İzlanda ile deplasmanda oynadığı 4 maçın 3'ünü yitirdi, birinde berabere kaldı, galip gelemedi.
İki ülke milli takımları, maçın oynanacağı başkent Reykjavik'te ikisi Dünya Kupası elemeleri, biri Avrupa Şampiyonası elemeleri, biri de özel olmak üzere 4 kez karşılaştı.
Resmi maçlarda tek puanını 0-0'lık sonuçla 1990 Avrupa Şampiyonası elemelerinde alan ay-yıldızlı ekip, Dünya Kupası elemelerindeki maçları 2-0 ve 2-1'lik skorlarla yitirdi, özel müsabakayı ise 5-1 kaybetti.

MUHTEMEL 11'LER
İZLANDA
Halldorsson
Saevarsson
Arnason
R. Sigurdsson
Skulason
Gislason
Gunnarsson
G. Sigurdsson
Bjarnason
Gudmondsson
Sigthorsson

TÜRKİYE
Onur
Gökhan
Ömer
Ersan
Caner
M.Topal
Selçuk
Emre
Olcay
Arda
Burak

HAKEM: Ivan Bebek
STAT: Laugardalsvöllur
SAAT: 21.45