U20 Dünya Kupası'nda Portekiz Milli Takımı forması altında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Bruma açıklamalarda bulundu.

Chelsea'nin yakından ilgilendiği ve Galatasaray'ın da transfer için fiyat sorduğu Bruma, yaptığı açıklamada şu anda sakin olduğunu ve turnuva sonrasında kararını vereceğini dile getirdi. Transfer süreci hakkında konuşan Portekizli genç yıldız, "Şu anda turnuvadan sonra Türkiye'den ayrılarak Portekiz'e dönmek istiyorum. Lizbon'da avukatımla görüşeceğim ve geleceğim hakkında bir karar vereceğim. Şu anda tek düşüncem çalışmak ve büyümek" dedi.

Sporting Lizbon ile önümüzdeki sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Bruma için Sporting yeni bir teklif yaptı ve Portekizli oyuncunun sözleşmesini 2018'e kadar uzatmak istediğini belirtti. Chelsea'dan gelen teklifi geri çeviren ve Londra temsilcisinin fiyat yükseltmesini bekleyen Sporting'in öncelikli hedefini Bruma'yı takımda tutmak olarak belirledi.

Bruma için şu ana kadar Sporting'e resmi bir teklif yapmayan ve sadece menajerler aracılığıyla Portekizli oyuncunun fiyatını araştıran Galatasaray'ın Portekizli genç yıldız için 7 milyon euroluk bir bütçe belirlediği iddia edilmişti. Galatasaray cephesi Bruma konusunda ser verip sır vermezken; Portekiz basını da son iki gündür iddialı haberlerine devam ediyor. Bir önceki gün Bruma için Chelsea ve Galatasaray'ın Sporting'e resmi teklif yaptığını duyuran Portekiz basını, bugün Grandbetting de Galatasaray'ın Portekizli oyuncunun avukatı Bebiano Gomes ile görüşmelere başladığını duyurdu.

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal transfer döneminin hemen başında yaptığı açıklamada, Türkiye'de düzenlenen U20 Dünya Kupası'nı çok yakından takip edeceklerini ve transfer planlarının bir bölümünü de bu turnuva üzerinden yapabileceklerinin sinyalini vermişti.

Webaslan