Metin Öztürk'ün yaptığı açıklamalaya göre Galatasaray'da seçim tarihi 28 Mayıs olarak belirlendi.

Levent Tüzemen'den Kerem Demirbay'a eleştiriler Levent Tüzemen'den Kerem Demirbay'a eleştiriler

Galatasaray Başkan adayı Metin Öztürk, "Bu kadar kaotik bir ortamda öncelik seçimli genel kurulunun yapılmasıdır. Topun bu kadar ortada dönüyor olması, şahsen bizleri rahatsız ediyor. 3 haftadır aynı şeyler konuşuyoruz. Sayın Dursun Özbek başkan da 28'e 1'den seçime gitti. Tartışmaya kapalı bir ortamdı. Emin ki kulüp başkanı 28'e 1'den 28 Mayıs'ta bir seçimi açıklayacak. Kendisi katılmayacağını bizlere deklare etti. 3. bir aday çıkabilir. Sayın başkan Burak Elmas istifa etmeyeceğini kesin bir dille söyledi. Ali Sami Yen'in koltuğunda oturan bir başkana güvenmek zorundasınız. Başkan tarihi bize bıraktı. Biz de 28 Mayıs olmasında tarihi netleştirdik. Bu bulutu dağıtmak için buradayız. Ali Sami Yen'in koltuğunda oturan başkan gereğini yapar" ifadelerini kullandı. 

Diğer aday Eşref Hamamcıoğlu ise "Maalesef Galatasaray camiasına hukuki labirentlerde çıkış arayarak müdahale edilmiştir. Tahmin ediyorum ki bundan önceki seçimlerde olduğu gibi 3. bir aday yetiştirilmeye çalışılıyor. Bu örnek bir kez daha gösteriyor ki Galatasaray'ın fabrika ayarlarına geri dönmesi gerekiyor. Burak Elmas ile telefonla görüştük, saat 15:00'e bize randevu verdi. Bu kaotik durumdan çıkmanın tek yolu seçimdir. Burak Elmas, yönetim kurulu arkadaşlarıyla birlikte görüştükten sonra bizimle görüşmek üzere stada davet etti ancak şu saat oldu henüz bir görüşme gerçekleşmedi. 21-28 Mayıs tarihleri arasında seçimin yapılmasını şartsız bir şekilde açıklanmasını beklediğimizi sizlerle paylaşmak isterim. Belki 3. aday çıkmaz ama benim tahminin 3. adayın çıkacağı yönündedir. Galatasaray Başkanı karar defterine şerh koyarsa istifa etmesine gerek yok. Biz karar defterini görmedik. Biliyoruz ki bir şerh var. Bir seçim havasına girilmişti. Bu durum bizi zorlamaz. Bizden ziyade Galatasaray'a zarar veriyor." dedi.

DİVAN TOPLANTISI YARIN

Yarın saat 11.00’da Olağanüstü Divan toplantısı Galatasaray Lisesi'nde olacak

LİSE BAHÇESİNDE EYLEM

İstinaf Mahkemesi'nin Galatasaray'ın yapılacak seçimine tedbir kararı koymasının ardından sarı kırmızılı kulübün üyeleri, cumartesi günü sabah saatlerinde Galatasaray Lisesi'nde toplanmaya hazırlanıyor.

(Sporx)